StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

NEUMORNI OSAMDESETOGODIŠNJAK JOSIP MARTINOVIĆ Još nije stao, još igra, i dalje pobjeđuje!

14. svibnja 2019. - 13:38
Kad dobijete nagradu za životno djelo, tada bi trebalo to biti to, kraj karijere. Trebalo bi nakon toga biti više doma, prestati sa svime, a ja ne mislim stati. Ja mislim još igrati - poručio je Josip Martinović u ožujku 2017. godine na svečanosti Dubrovačkog saveza športova primajući nagradu za životno djelo krovne sportske organizacije Grada Dubrovnika.

Nakon te njegov izjave, nema tko nije zapljeskao čovjeku, koji je u tom trenutku imao više od 65 godina aktivnog bavljenja sportom.

- Treba navršiti 65 godina života kako bi se moglo biti kandidat za Nagradu za životno djelo Dubrovačkog saveza športova, a ja imam više od 65 godina aktivnog bavljenja sportom! – dodao je tada Martinović, koji je i dvije godine nakon Nagrade za životno djelo aktivan, i koji i dalje niže uspjehe.

Posljednji je ostvario proteklog vikenda osvojivši zlato na veteranskom prvenstvu Hrvatske. Bio je najbolji u konkurenciji igrača preko 70 godina. Do zlata je stigao sa četiri pobjede.

Martinović, koji je prvi susret sa stolnim tenisom imao kao dvanaestogodišnjak u svojim Čilipima, bilo je to 1951. godine, u zadnje dvije godine nakon što je dobio Nagradu za životno djelo DSŠ-a još je više 'podebljao svoj stolnoteniski dosje'. Bio je sudionik čak 14 svjetskih veteranskih prvenstava, zatim 12 europskih, iza njega je gotovo trideset nastupa na državnim veteranskim prvenstavima te sva izdanja Gradske lige, koja je prije neki dan zaključila svoje 41. izdanje. Zanimljivo, Martinović je u sezoni 2018./19. bio član najbolje momčadi natjecanja – Marinkolora.

Prvi put je na veteranskom SP-u nastupio 1988. godine. Bio je sudionik i posljednjeg. Nije propustio niti jedno Europsko veteransko prvenstvo. Na državnim veteranskim prvenstvima osvojio je dvoznamenkasti broj medalja. Kao što je rekao prije dvije godine, tako i danas ističe Martinović, koji je 24. veljače proslavio svoj 80. rođendan: 'Ja ne mislim stati. Još mislim igrati'.

FOTO Josip Martinović je 2017. dobio Nagradu za životno djelo Dubrovačkog saveza športova
24. travanj 2024 12:06