StoryEditorOCM
OstaloNOVI USPJEH DUBROVAČKIH VESLAČA

NEPTUNAŠI IDU NA EUROPSKO PRVENSTVO Kukuljica i Perović doveslali do Essena!

1. svibnja 2019. - 23:23
Opet lijep rezultat Veslačkog kluba Neptun. Tri dana nakon što su Lovro Čondrić i Toni Crnjak izveslali prvo zlato u povijesti za dubrovački klub na seniorskim prvenstvima Hrvatske od 1991. godine, Pero Kukuljica i Toni Perović su izborili nastup na Europskom juniorskom prvenstvu.

Kukuljica i Perović su bili na seniorskom prvenstvu Hrvatske četvrti u dvojcu na pariće. Odlično su veslali u 'A' finalu. Bolji od njih bili su samo seniori. Potom su ostali u Zagrebu i sjeli u četverac na pariće s još dva člana splitskog Mornara, Nikom Anzulovićem Miroševićem i Gordanom Ćurinom te uspjeli izveslati normu za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu. Veslali su ove srijede dvije trke. U obje je četverac Neptuna i Mornara bio bolji od konkurencije. Plus, još važnije, ostvario je pritom odlična vremena te zaslužio da ih izbornik Darko Mikšić upiše na listu reprezentativaca koji će putovati na Europsko juniorsko prvenstvo koje će se 18. i 19. svibnja održati u njemačkom Essenu.

Kukuljica je debi na velikim međunarodnim natjecanjima imao prošle godine kad je u dvojcu na pariće na Europskom juniorskom prvenstvu u francuskom Gravelinesu veslajući s Marinom Perkovićem iz splitskog Mornara zauzeo 13. mjesto (prvi u 'C' finalu).

Dubrovački klub posebno pamti 2013. godinu kad je Matej Metković kao član hrvatskog osmerca na Europskom juniorskom prvenstvu u Bjelorusiji osvojio brončanu medalju. Metković je potom nastupio i na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Njegova brončana medalja s EP-a je do danas najveći uspjeh Veslačkog kluba Neptun na velikim međunarodnim natjecanjima, svjetskim i(li) europskim prvenstvima.

- U povijesti je bilo onih koji su počeli veslati za Neptun, a poslije su kao članovi drugih klubova osvajali medalje na velikim natjecanjima. Ali nikad nitko kao član Neptuna nije otišao na veliko natjecanje te se s njega vratio s medaljom, a što je uspjelo Metkoviću – istaknuo je Maro Kapović, tajnik Veslačkog kluba Neptun.

Perović, koji je prošle godine s Čondrićem osvojio broncu u dvojcu na pariće u konkurenciji lakih seniora na državnom prvenstvu (bila je to prva medalja za Neptun sa seniorskog državnog prvenstva nakon 22 godine), za razliku od Kukuljice imat će u njemačkom Essenu debi na velikom natjecanju. Neptun se pak sad može pohvaliti kako će prvi put na Europskom juniorskom prvenstvu u sastavu reprezentacije imati više od jednog člana! Čestitke zbog novog uspjeha zaslužio je svakako i trener Neptuna Pavo Bečić.
 
24. travanj 2024 06:56