StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE |

NEPTUN SE POHVALIO Opet će naši na Europska prvenstva: Čondrić i Crnjak se spremaju za seniorsko do 23, a Štrman i Mucić bi trebali na juniorsko!

Piše Tonči Vlašić
16. kolovoza 2020. - 14:40
Sjajna utrka ove mlade, relativno neiskusne posade, ali s velikim srcima - istaknuo je stručni televizijski komentator u prijenosu ‘B’ finala dvojca na pariće lakih veslača na Europskom prvenstvu do 23 godine, koje je prije gotovo godinu dana održano u Grčkoj. Ishvalio je tad 20-godišnjeg Tonija Crnjaka i 19-godišnjeg Lovra Čondrića, veslače Neptuna i hrvatske reprezentativce, koji su bili najbolji te zauzeli ukupno sedmo mjesto u Europi.

- Fenomenalan rezultat - istaknuo je tad Maro Kapović, tajnik kluba, koji je skupa s ostalim Neptunašima, vodstvom, strukom i veslačima uz stazu u grčkom gradu Ioannina bodrio Crnjaka i Čondrića, koji su iza sebe ostavili Nizozemce, Estonce, Gruzijce, Azerbejdžance te Nijemce.

Prvi seniorski prvaci Hrvatske dubrovačkog kluba od samostalnosti Lijepe naše te prvi seniorski reprezentativci u 96 godina dugoj povijesti Neptuna na velikim natjecanjima bili su uvjerljivo prvi na 500 metara u ‘B’ finalu, uvjerljivo prvi na 1000 metara, uvjerljivo prvi na 1500 metara... Nitko nije mogao pratiti dubrovačku posadu, koja je u jednom trenutku išla brzinom od 18,5 kilometara na sat. Niti jedna druga posada u ‘B’ finalu EP-a nije uspjela ići brže od 18 kilometara na sat! Zbog toga i ne čude pohvale stručnog komentatora utrke na račun dubrovačkih veslača, koje su, naravno, išle i na adresu trenera Pava Bečića, zatim stručnog suradnika, profesora doktora Mladena Marinovića, te svih u Neptunu. Uprava kluba na čelu s Markom Potrebicom u zadnjih nekoliko godina uspjela je osigurati bolje uvjete. Nabavila je u proteklom razdoblju nekoliko brodova. Ojačala struku... Rezultati su tu.

image
Toni Crnjak i Lovro Čondrić, veslači Neptuna foto: Tonči Vlašić


Dubrovački klub je nanizao nekoliko povijesnih uspjeha zbog čega se zadnjih godina sve više i više spominje ime Neptuna, njegovih članova. Prošla 2019. godina pamtit će se i po prvim medaljama u povijesti kluba na državnom prvenstvu u ergometrima, tj. veslačkim simulatorima na dva kilometra, i to ne po jednoj, već tri. Zatim po prvom naslovu seniorskog državnog prvaka od samostalnosti Hrvatske, po ukupno sedam medalja na državnim prvenstvima od čega je jedna zlatna, dvije srebrne i četiri brončane, te po čak četiri reprezentativca koliko je Neptun imao na velikim natjecanjima, točnije na europskim prvenstvima. Prvo su Pero Kukuljica i Toni Perović bili na juniorskom EP-u, a nakon njih Crnjak i Čondrić na seniorskom do 23 godine!

Nova godina – novi uspjesi. Na državnom prvenstvu u ergometrima pet medalja, dvije više nego 2019. godine. Dva sigurna putnika na veliko natjecanje. Toni Crnjak i Lovro Čondrić će od 4. do 6. rujna nastupiti na Europskom prvenstvu za seniore do 23 godine u njemačkom Duisburgu. Prvo ih od 20. kolovoza čekaju završne pripreme na zagrebačkom Jarunu.

image
Antonio Štrman i Roko Mucić Veslački klub Neptun foto Tonči Vlašić 2019


Zatim, još dvojica su pred vratima velikog natjecanja, i to Antonio Štrman i Roko Mucić, koji su odradili pripreme s reprezentacijom na Peruči, kao i Crnjak te Čondrić. Štrman i Mucić su veslali na pripremama u četvercu sa članovima Gusara, Krke, Rijeke i Trešnjevke. Izbornik Darko Mikšić, javljaju Neptunaši, krajem kolovoza će na Jarunu opet okupiti istu ekipu te odlučiti hoće li sastaviti dva četverca ili će svi skupa sjesti u osmerac za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu, koji bi se od 25. do 27. rujna održalo u Beogradu.  

Za razliku od Europskog seniorskog prvenstva do 23 godine u Duisuburgu, održavanje Europskog juniorskog prvenstva u Beogradu je zbog loše epidemiološke situacije u Srbiji pod znakom pitanja. Najvažnije, spremni su Neptunovi reprezentativci, Crnjak, Čondrić, Štrman i Mucić!
19. travanj 2024 18:03