StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE |

NEPTUN OSVOJIO JEDNU, A NERETVANSKI GUSAR PET MEDALJA Dvije metkovske posade na tronu, zlatni su Andrea, Lara, Lana, Laura, Anja i Roko!

Piše Tonči Vlašić
18. rujna 2021. - 22:58

Sjajan je za Neretvanski gusar bio predzadnji dan 78. Hrvatskog veslačkog prvenstva, koje se održava na zagrebačkom Jarunu. Metkovci su izveslali pet medalja: dva zlata, dva srebra i broncu.

Redom, naslov prvakinja prve su dohvatile u GIG-u (četvercu) mlađe kadetkinje. Andrea Bunoza, Lara Volarević, Lana BajoLaura Mijić s kormilarkom Anjom Pokrajac bile su najbrže, gotovo osam sekundi brže od drugoplasirane posade Biokova, dok su za više od 16 sekundi prije prošle ciljem od brončane posade Trešnjevke. Drugo zlato metkovskom klubu je donio u skifu mlađi kadet Roko Mijić, koji je bio 3,53 sekunde brži od osvajača srebram Stipe Ursića iz Biokova, a gotovo pet sekundi brže od brončanog Šime Grubišića iz Krke.

Srebro su osvojile Maris Gluščević i Ema Bebić u dvojcu mlađih kadetkinja. Zaostale su 3,66 sekunde za zlatnom posadom Arupinuma, a 12 sekundi bile brže od brončane posade Jelse. Srebro je metkovskom klubu donijela i Reina Bebić u skifu mlađih kadetkinja, i to je zlato izgubila za samo 47 stotinki sekunde. Toliko je Nika Cetina iz Glagoljaša bila brža. Brončana Marieta Rameša iz Dupina je kasnila gotovo sedam sekundi za dvije najbolje.

Brončani je bio Nikola Mijić u skifu kadeta s 3,50 sekundi zaostatka za prvakom, Tomom Pavičićem iz Trešnjevke, dok je srebro uzeo Lovro Rudec iz Iktusa, koji je bio brži od Mijića 57 stotinki sekunde.

Medalju je osvojio i Neptun, i to brončanu, a do nje su stigli kadeti Vito Šutalo i Ante Klešković. Zlato je uzeo dvojac Dupina s 5,33 sekunde boljim vremenom, a srebro posada Zagreba, koja je bila brža od Neptunove za 2,1 sekundu.

Prvenstvo završava u nedjelju, 19. rujna.

19. travanj 2024 05:42