StoryEditorOCM
OstaloVESLAČKI KUP DALMACIJE |

NEPTUN 13, NERETVANSKI GUSAR 9, A OŠJAK 3 MEDALJE SA ČETVRTE STANICE Pavo Bečić, trener dubrovačkog kluba: ‘Baš je za nas ovo bio dobar dan!‘

Piše Tonči Vlašić
10. srpnja 2021. - 18:26

Brojni Neptunaši su krenuli put Kaštel Kambelovca na četvrtu regatu veslačkog Kupa Dalmacije, Memorijal Ivan Jerčić i Toni Čavka, a većina njih je na kraju stajala na pobjedničkom postolju. Dubrovački klub odavno nije imao tako uspješan dan. Ukupno je bio drugi, sa samo 5,25 bodova manje od pobjednika regate, splitskog Mornara. Neptun i Mornar su dominirali u kaštelanskom zaljevu. Treći zadarski Jadran je na kraju imao 33 odnosno 27,75 bodova manje.

Neptun je uzeo pokal i za prvo mjesto u mlađe juniorskom uzrastu, bio drugi po uspješnosti u seniorskoj konkurenciji, a treći u kadetskom uzrastu... Uglavnom, nakon četvrte regate, uspjeha na njoj, skočio je s petog na treće mjesto ukupnog poretka, preskočio splitski Gusar i šibensku Krku s kojima će voditi bitku do kraja za treće mjesto. Vodeći dvojac je dosta ispred: Mornar je prvi, a Jadran drugi.

Pavo Bečić, glavni trener Neptuna, imao je pune ruke posla nakon regate. Trebalo je zbrojiti sve uspjehe. Čak osam zlata je izveslao Neptun. Mlađi junior Roko Bogdanović u skifu, dvojac na pariće u konkurenciji seniora (Toni Crnjak i Lovro Čondrić) s tim što je Crnjak bio zlatni i u skifu u konkurenciji seniora. Zatim, četverac na pariće mlađih juniora (Tino Lonza, Robert Simon Chiddenton, Josip Papak i Ivan Ban), pa dvojac na pariće mlađih juniora (Maro Mojaš i Toni Pulić), te Roko Mucić, koji je bio poput Tonija Crnjaka. Osvojio je dva zlata - prvo u skifu u konkurenciji juniora, a drugo u četvercu bez kormilara, također u juniorskoj konkurenciji, nastupivši s trojicom članova splitskog Gusara. Plus zlatni je bio i dvojac na pariće seniorki (Lucija Mazić i Nika Sebastian).

image
Neptunaš Roko Mucić (u sredini) - zlatni u skifu u juniorskoj konkurenciji
Vkneptun
Ošjaku po jedna svakog sjaja

Medalje je osvajao i Ošjak, i to zlato Vito Prižmić u skifu u konkurenciji juniora, srebro dvojac na pariće kadetkinja (Roza Barčot i Laura Oreb), te broncu kadetkinja Katarina Marinović u skifu. Ošjak je bio deveti u ukupnom poretku klubova na regati u Kaštel Kambelovcu, a deseti ukupno nakon četiri regate Kupa Dalmacije.

 

Srebro je uzeo četverac na pariće – GIG kadeta (Lukas Kristović, Luka Bulaš, Nikola Krstulović, Marin Cvjetković i kormilar Tomislav Sjekavica). 

Brončani su od članova Neptuna bili Lovro Čondrić u skifu u konkurenciji seniora, četverac na pariće kadeta – GIG (Andro Besjedica, Pjero Vuletić, Petar Tepšić, Dominik Radić i kormilar Lovro Vujnović), zatim Nika Sebastian u skifu u konkurenciji seniorki, te dvojac na pariće kadeta (Marko Čučković i Ante Klešković).

Ukupno 13 medalja Neptunaša.

- NIsu bili idealni uvjeti za veslanje, te je zbog toga bilo još teže doći do uspjeha. Da, odavno nismo imali ovako lijep nastup. Baš je bio za nas lijep dan. Čestitke svima na tome - naglasio je Bečić.

Neretvanski gusar - 2 - 3 - 4

Neretvanski gusar je u ukupnom poretku klubova bio šesti u Kaštel Kambelovcu, osvojio devet medalja, dvije zlatne, tri srebrne i četiri brončane. a šesti je i u ukupnom poretku nakon četiri regate.

U Kaštel Kambelovcu je najbolji bio dvojac na pariće mlađih kadeta (Matej i Gabrijel Šiljeg) i kadet Nikola Mijić u skifu. Srebro su izveslali kadetkinja Reina Bebić u skifu, te mlađi kadeti Roko Mijić i Jakov Petrov, također u skifu, svaki u svojoj skupini.

Brončani su bili mlađi juniori Toni Milan i Marin Plečaš, obojica u skifu, svaki u svojoj skupini, zatim dvojac na pariće mlađih kadetkinja (Maris Gluščević i Ema Bebić), te dvojac bez mlađih juniora (Noa Bebić i Gabrijel Glušćević).

18. travanj 2024 19:53