StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Nema u Taškentu slabe natjecateljice, svaka u svom osobnom kartonu ima bulikan uspjeha. Sitnice odlučuju u gotovo svakoj borbi...

Piše Tonči Vlašić
4. ožujka 2023. - 11:55

Francuskinja Agathe Devitry čeka borbu za broncu u kategoriji do 63 kilograma. Zaustavila je Ivu Oberan u 2. kolu IJF Grand Slam turnira u Taškentu, dobila potom i Kineskinju Jing Tang, a nakon poraza u četvrtfinalu od 26-godišnje Slovenke Andreje Leski, svjetske doprvakinje, 13. sa svjetske rang liste, bila je uspješna u repasažu od Amerikanke Hannah Martin, te je u borbi za postolje čeka Mađarica Szofi Ozbas, koja već ima srebro i dvije bronce s Grand Slam turnira.

Nema u Taškentu slabe natjecateljice, svaka u svom osobnom kartonu ima bulikan uspjeha. Sitnice odlučuju u gotovo svakoj borbi. Tako je bilo i u sudaru Ive s Devitry. Iako je judašica Župe dubrovačke bila dominantnija, agresivnija, imala bolji gard, napadala… Šteta! Francuskinja je u njihovom trećem međusobnom ogledu stigla do druge pobjede. Wazari je presudio.

Međutim, ima Iva kvalitetu. Znanje. Tu nema spora. Pred njoj je, kao i pred ostalim najboljim judašicama svijeta, a ona je pred vratima TOP 20 u kategoriji do 63 kilograma, trenutno na 21. mjestu, bitka do ‘zadnje kapi krvi‘ za kročiti iduće godine na olimpijski tatami u Parizu. Ostvariti san.

Iva je nakon godina i godina rada, nastupa, uspjela prići svjetskom vrhu, doći do toga da danas najbolje ne vole nju vidjeti nasuprot sebe.

U Taškentu je i Petrunjela Pavić, judašica Dubrovnika 1966., koja nastupa u kategoriji do 78 kilograma, a koja će na tatami u nedjelju, 5. ožujka.

24. travanj 2024 17:18