StoryEditorOCM
OstaloVESLAČKI KUP DALMACIJE |

NEĆE SE VESLATI U DUBROVNIKU 25. TRAVNJA Povijest Neptuna: ‘Kako je bilo lijepo tog 16. travnja 1989. na Rijeci dubrovačkoj‘

Piše Tonči Vlašić
16. travnja 2020. - 16:25
Nova sezona veslačkog Kupa Dalmacije počela je 7. ožujka. Prva od ukupno šest regata bila je, tradicionalno, regata u Splitu, memorijal ‘Zlatko Celent’. U splitskom Spinutu nastupilo je te prve subote u ožujku ove godine 325 natjecatelja iz 15 klubova (četiri gostujuća kluba, koja nisu u sustavu Kupa Dalmacije), a u toj konkurenciji Neptun je bez reprezentativaca (Matej Metković, Pero Kukuljica i Toni Perović su bili s izbornikom na pripremama) zauzeo četvrto mjesto u ukupnom poretku. Treći je bio u seniorskoj konkurenciji, a isti plasman je ostvario u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, dok je u mlađe kadetskom uzrastu bio šesti. Pod vodstvom trenera Pava Bečića osvojio je pet srebrnih i sedam brončanih medalja.

Tjedan dana poslije regate u Splitu prekinuta su sva sportska natjecanja zbog pandemije koronavirusa. Druga regata Kupa Dalmacija 28. ožujka u Šibeniku nije održana, a jasno je već danas kako neće ni treća, koja se u Dubrovniku treba održati 25. travnja.

-
Odlukom Hrvatskog veslačkog saveza sva natjecanja koja su trebala biti u travnju, ali i u svibnju su odgođena. Ne samo naša regata, koja je treća po redu, već i iduća, četvrta, Memorijal ‘Tonći Skender’, koja je po rasporedu trebala bit u Makarskoj 16. svibnja. Svi čekamo kraj pandemije. Tek tad ćemo znati što će biti s odgođenim regatama, hoće li se održati ili ne - rekao je Maro Kapović, tajnik Veslačkog kluba Neptun

Neptun je svake sezone tradicionalno domaćin treće regate. Tako je desetljećima,. Svake godine u travnju stotine natjecatelja, gotovo sve najbolje što ima dalmatinsko veslanje, nađe se na Rijeci dubrovačkoj. Tako je bilo i na današnji dan prije 31 godinu, 16. travnja 1989. godine, a tu regatu Neptun pamti ne samo po uspješnoj organizaciji, već i po rezultatu. Tada je između ostalih nastupio i Kapović.

image
Regata veslačkog Kupa Dalmacije 1989. godine održana je na Rijeci dubrovačkoj 16. travnja
25. travanj 2024 14:45