StoryEditorOCM
OstaloHRVATSKI MALONOGOMETNI SUPER KUP

Ne ide protiv Pule, pa ne ide, Square svoj debi u najmlađem domaćem natjecanju neće pamtiti po dobru

Piše Tonči Vlašić
24. rujna 2022. - 19:20

POLUFINALE SUPER KUPA

Futsal Pula – Square 4:3

MAKARSKA Gradska dvorana. Gledatelja 200. Suci: Mislav Džeko i Dino Kramar, treći sudac: Noa Mečić, delegat: Mišel Kvesić.

Strijelci: 1:0 Mataja (2.), 2:0 De. Moravac (31.), 3:0 Milanović (34.), 3:1 Duvančić (35.), 4:1 Difonzo (37.), 4:2 Duvančić (37.), 4:3 Marinović (40.-6m)

FUTSAL PULA: Milanović, Da. Moravac, De. Moravac, Osredkar, Mataja, Grbić, Baisel, Difonzo, Lolić, Bilić, Vukmir, Šulentić, Prelčec, Cindrić.

SQUARE:  Primić, Daničić-Kačić, Džanković, Noković, Perović, Tešija, Totošković, Cvjetković, Duvančić, Hrkač, Kljunak, Marinović, Jurišić.

Ne ide Squareu protiv Pule. U polufinalu doigravanja prošle sezone, obje izgubljene bitke, nije uspio u svom domu izboriti majstoricu u Puli, a sad poraz i u debiju u Hrvatskom Superkupu, kojim je otvorena nova sezona, a u kojoj je želja dubrovačkom klubu otići dalje od polufinala doigravanja prvenstva. Isto tako i u Kupu Hrvatske. Tu je prošle sezone također zaustavljen pred vratima finala.

Makarska je domaćin turnira Hrvatskog Super kupa, tu su još domaćin, Novo vrijeme i Olmissum, koji su suparnici u drugom polufinalu. Domaćin je sastav koji je prošle sezone uzeo sve, a gost je sastav koji prošle sezone nije uspio obraniti niti jedan od dva trofeja.

Pula je pak igrala finale prvenstva, i nije uspjela u svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni otići do kraja. Sad je opet u finalu, i to za najmlađi trofej, kojem je ovo treće izdanje. Prethodna dva su osvojili po jednom Novo vrijeme i Olmissum, dva najuspješnija sastava u posljednje vrijeme.

U prvom polufinalu turnira Super kupa Pula je povela nakon greške obrane Squarea, Zoran Primić je napustio vrata, Hrvoje Cvjetković je bio kratak spriječiti put lopte do strijelca Davida Mataje, koji je bio sam na drugoj stativi, i pred kojim je bio nebranjeni gol.

U završnici prvog poluvremena Pula je imala priliku za novi pogodak, ali je oba puta Primić bio na mjestu. Bio je isto tako na mjestu početkom nastavka, ali u 30. minuti nakon što se prvo zatresao okvir gola Squarea, Pula je poduplala prednost. Square nije bio u podređenom položaju, naprotiv, većim dijelom je izgledao bolje, ali..

Očekivano, nakon 0:2 Antun Bačić, trener Squarea, povukao je vratar, zaigrao na sve ili ništa, a to je već u 34. minuti kaznio vratar Pule Darko Milanović, koji je iz svog prostora naciljao nebranjeni gol. Već u idućoj minuti Square je postigao prvi pogodak (Gordan Duvančić, koji je bio u ulozi vratara/igrača), ali opet je Pula imala tri pogotka viška (4:1), i opet je brzo odgovorio Square (opet Duvančić), potom se nije snašao Cvjetković na drugoj vratnici, nije uspio ugurati loptu u mrežu Pule. Nakon toga nova velika obrana Primića nakon čega je Cvjetković izborio kazneni udarac, koji je realizirao Dario Marinović, te su ‘crveno plavi‘ došli na pogodak zaostatka, ali više od toga nisu uspjeli. Vremena nije bilo.

image

Matej Perović (Square) i Igor Osredkar (Pula)

Ivo Ravlic/Cropix

Bačić nije mogao računati protiv Pule u polufinalu Super kupa na Mara Đuraša zbog isključenja protiv Pule u drugoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske prošle sezone.

Squarea u nedjelju, 25. rujna, čeka utakmica za treće mjesto. Potom će opet na put. Prvenstvo počiunje krajem idućeg tjedna, a u 1. kolu ‘crveno plavi‘ su u petak, 30. rujna, gosti Futsal Dinama.

19. travanj 2024 03:35