StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Nastavili niz: opet su se juniori Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije vratili s medaljom sa završnice državnog prvenstva!

Piše Tonči Vlašić
27. ožujka 2023. - 20:21
Luko Hendić i Lari Delo su vodili ove sezone ekipu Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije u Hrvatskoj juniorskoj ligiTonči Vlašić/

Bronca je oko vrata juniora Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije. Opet su izborili završnicu, mjesto među četiri najbolja, i opet su na pobjedničkom postolju. Uoči puta u Rijeku priželjkivali su za suparnika ekipu Boćarskog kluba Pula, poznajući kvalitetu sastava smatrali su kako bi im tu izgledi za pobjedu i plasman u finale bili veći nego protiv branitelja naslova, ekipe Boćarskog kluba Sveti Jakov Jadranovo, i(li) domaćina, Vargona. Nije im se želja ostvarila. Ždrijeb uoči početka polufinala za suparnika im je dodijelio Vargon.

- Trenutno 3:3 - glasila je prva poruka Luka Hendića, koji je skupa s Lari Delom (HVIDRA Gromača) vodio ove sezone ekipu Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije u Hrvatskoj juniorskoj ligi.

- Prije štafete gubimo sa 7:5 – druga.

- 7:7, igramo zadnje discipline – treća.

- Izgubili 13:9 – četvrta poruka uz informaciju kako za broncu igraju protiv Pule.

I taj drugi meč je zaključen također rezultatom 13:9, ali sad za ekipu Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, dok je u finalu ekipa Boćarskog kluba Sveti Jakov Jadranovo nakon 15:7 pobjede u polufinalu protiv Pule, bila bolja od Vargona sa 16:6.

Za ekipu Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije igrali su Stijepo Batinić (HVIDRA Gromača), Ilija Belan (Župa dubrovačka), Petar Brajović (Torcida Osojnik), Antonio Đuka (Sokol Dubravka), Gabrijel Kraljić (Donji Brgat) i Igor Petković (Hajduk).

- Ovo je bila šesta sezona kako se igra Hrvatska juniorska liga. Pet puta smo izborili završnicu, i svaki put kad smo to uspjeli osvojili smo medalju. Imamo jedno srebro, a ovo nam je četvrta bronca – istaknuo je Hendić.

19. travanj 2024 08:08