StoryEditorOCM
OstaloJUDO |

NAKON KADETSKOG PRVENSTVA HRVATSKE Trener Dubrovnika 1966. Stjepo Roko: ‘Ove tri medalje smo izborili pripremajući se na betonu!‘

Piše Tonči Vlašić
25. svibnja 2021. - 14:43
Ivan Hezonja i Stjepo Roko - dogovor uoči borbe za broncu, koju je Hezonja dobio, te osvojio svoju prvu medalju na državnim prvenstvimaTonči Vlašić

Trenirali su na betonskom terenu od prosinca, radili sve osim bacanja i partera, dakle, bili smo uskraćeni za temelj juda, pa unatoč tome su uzeli tri medalje – podvukao je aktualni seniorski prvak Hrvatske Stjepo Roko, inače trener (mlađih) kadeta Judo kluba Dubrovnik 1966. nakon nastupa na kadetskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu.

Spomenute tri medalje, dva srebra i broncu, osvojili su za Dubrovnik 1966. Šejla Škaljić, Marko Prkačin i Ivan Hezonja. Škaljić i Prkačin su državni doprvaci u kategoriji do 52 kilograma odnosno kategoriji do 50 kilograma (Škaljić je do uspjeha stigla s dvije pobjede i jednim porazom, a Prkačin s tri pobjede i jednim porazom), dok je Hezonja broncu izborio u kategoriji preko 90 kilograma s dvije pobjede i jednim porazom.

image
Šejla Škalić (plavi kimono) imala je na kadetskom PH tri borbe - dobila je dvije, te osvojila srebro
Tonči Vlašić
image
Marko Prkačin je dobio tri od četiri borbe, te osvojio srebro na kadetskom PH
Tonči Vlašić

- Nastupili smo s 12 natjecatelja, drugi smo najbrojniji klub na prvenstvu, a njih petero su još uvijek mlađi kadeti s tim što je mlađa kadetkinja Šejla Škaljić osvojila medalju.

Istaknuo je Roko i tri pobjede Prkačina.

- Moram spomenuti i činjenicu kako je Hezonja pokazao svoj potencijal. Vratio se trenirati judo nakon dvije godine stanke, te uoči prvenstva bio, kao i ostali, bez treninga u dvorani. Razgovarajući s drugima, nisu svi bili u situaciji ne trenirati u dvorani, biti zbog toga bez temelja juda, te kad se to zna, tim je uspjeh veći. Ove tri medalje smo, ponavljam, izborili pripremajući se na betonu. Uz to, ne mogu ne zaboraviti istaknuti kako su kadetima ovo bile prve borbe nakon 22 mjeseca – rekao je Roko.

image
Borba za broncu u kategoriji preko 90 kilograma - Ivan Hezonja je dobio Leona Halilića (Pinky)
Tonči Vlašić
image
Stjepo Roko, trener Dubrovnika 1966.
Tonči Vlašić
19. travanj 2024 19:06