StoryEditorOCM
OstaloTRADICIONALNI NOGOMETNI TURNIR NA MALE BARE NA IGRALIŠTU OSNOVNE ŠKOLE IVANA GUNDULIĆA

NAKON 27 DANA ZAVRŠEN PRVI DIO 'DUBROVNIK KUPA' Tko je ostao u igri za 47.000 kuna? Tko je to bez poraza, a nije prošao dalje?

13. srpnja 2019. - 14:09
Nakon 27 radnih dana, prva utakmica u skupini odigrana je 15. lipnja, a zadnja 12. srpnja, poznati su sudionici šesnestine finala, drugog, završnog dijela nogometnog turnira na male bare 'Dubrovnik kup', njegovog osmog izdanja. 

Rekordne 63 momčadi bile su podijeljene u 12 skupina, tri skupine s po 6 momčadi te devet skupina s po 5 momčadi. Nakon igra svatko sa svakim, ukupno 135 utakmica, po dvije najbolje iz svake skupine su izborile prolaz dalje, te osam najboljih trećeplasiranih sastava. Pobjednici skupina te četiri najbolje drugoplasirane momčadi (Centrala interijeri, Rekreativci, Plutajuća mina i Bojinoga) su nositelji, tj. ne mogu se susresti u šesnestini finala. Ždrijeb tog drugog dijela turnira održat će se u subotu, 13. srpnja, u domu Dubrovnik kupa, na igralištu Osnovne škole Ivana Gundulića u Gružu, s početkom u 20 sati. 

U skupini 'A' Konoba Maestral Ston je prva, a Čokolino drugi. U skupini 'B' najbolji je Babin kuk, a druga je momčad Stipu ga nime. U skupini 'C' Hajduk Mokošica je prvi, a Plutajuća mina druga. U skupini 'D' Caffe bar Antika je najbolja, a Stanica Gruž druga. U skupini 'E' Brkati slonovi su prvi, a Teća united druga. U skupini 'F' Acuna je prva, a Fast food Riva Slano druga. U skupini 'G' najbolji je Priroda i društvo, dok je druga momčad Rekreativci. U skupini 'H' prvi su Medvjedići dobrog srca, a drugi HC. Zatim, u skupini 'I' prvi je branitelj naslova, Caffe bar Puls, a druge su Šipčine. U skupini 'J' Moj grad je prvi, a Bojinoga druga, u skupini 'K' prvi je Celtic bar Belfast, prošlogodišnji finalist, a druga je momčad Tutto bene te u skupini 'L' Atalanta Bergamo je prva, a Centrala interijeri drugi. Osam najboljih trećih, koji su također prošli dalje, su: Westfalen (skupina 'B''), Pipl mast trast as (skupina 'C'), Trgovina Kuneji (skupina 'F'), Pizzeria Trica (skupina 'G'), Šulemu na zarubu (skupina 'H'), Mane Hastra (skupina 'I'), Totalni promašaj ( skupina 'K') te Veliki s toplim (skupina 'L').

Zanimljivost nakon natjecanja u skupinama: momčad Evo nas opet nije izgubila niti jednu utakmicu, a nije prošla dalje, bila je tek četvrta u skupini 'E' (pobjeda i četiri remija). U toj skupini Teća united nije primila niti jedan pogodak, svim drugim momčadima skupine se zatresla mreža, ali nije prva. U skupini 'F' Fast food Riva Slano ima negativnu pogodak razliku, a prošla je dalje kao druga momčad skupine. Stopostotni učinak u skupini ostvarile su dvije momčadi: Priroda i društvo (skupina 'G') i Atalanta Bergamo (skupina 'L'). 

Ukupno dvije momčadi nisu primile niti jedan pogodak: Atalanta Bergamo (pogodak razlika 10:0) i Teća united (9:0). Najviše pogodaka u skupini postigla je momčad Bojinoga (20), koja je bila druga u skupini 'J', a zanimljivo, u šest skupina pobjednik skupine nema najbolji napad skupine...

Dubrovnik kup je turnir na male bare s najvećim nagradnim fondom. Ukupno će se dijeliti 47.000 kuna, a pobjedniku će pripasti 30.000 kuna!
18. travanj 2024 08:23