StoryEditorOCM
OstaloTEŠKAŠ SA ZVEKOVICE NAKON SEDAMNAESTE POBJEDE U PROFESIONALNOJ KARIJERI

NAHVALIO GA LEGENDARNI CRO COP Ante Delija: 'Hvala Mirku Filipoviću, Stipi Drvišu, Cro Cop teamu, Gladiatoru, posebno Maru Peraku... i mojoj Lučii!'

19. studenog 2019. - 17:11
Ante Delija je bio jedna od glavnih priča 51. priredbe KSW-a, prve u Hrvatskoj, koja je održana 9. studenog u zagrebačkoj Areni pred 12.000 gledatelja. Dva dana prije borbe je došao na otvoreni trening, koji se održao u dvorani zagrebačkog American Top Teama. Stigao je na njega u pratnji trenera Stipe Derviša pokazati kako je spreman za nastup protiv (napokon) Denisa Stojnića. Ali, nakon što je završio trening, odradio obveze prema novinarima, organizatori su i službeno objavili kako je UFC-ov veteran otkazao nastup zbog ozljede.

- Jutros, prije treninga, načuli smo kako Stojnić neće doći. To smo i očekivali. Nije se on ozlijedio. Izmišlja. On me više ne zanima - komentirao je Delija otkaz teškaša iz Sarajeva, koji nije, kad se sve zna, iznenađenje. Naime, duga je povijest Stojnićevih otkaza. Bolji poznavatelji MMA sporta odmah su se sjetili kako je otkazao meč protiv Mara Peraka 2013. godine u Zadru, zatim kako je godinu dana ranije uoči samog meča s legendarnim Jeffom Monsonom u Novom Sadu javio kako je ozlijedio oko te da ne dolazi, i tako dalje, i tako dalje...

Stojnić je poznat i po bacanju rukavice Mirku Filipoviću prije 5,6 godina. Isticao je kako je jači i bolji od legendarnog Cro Copa, ali na kraju ni od toga nije bilo ništa. Istina, javio se Stojnić dan poslije otkaza, a dan prije nego se trebao boriti s Delijom u Areni. Poručio mu: 'Nisam pobjegao, vidimo se na idućoj priredbi KSW-a'.

Organizatori iz KSW-a su morali odmah reagirati nakon otkaza Stojnića. Delija je za suparnika dobio 39-godišnjeg Engleza, Olija 'The Spartan' Thompsona, koji je imao 30 profesionalnih borbi od kojih je dobio devetnaest. Neke borbe je odradio u UFC-u te Bellatoru. Thompson je ove godine imao već dvije borbe. Prvu je dobio, a zadnju izgubio.

- Thompson je veće ime i opasniji protivnik od Stojnića - naglasio je Delija. 

Novinare je zanimalo kako je Konavljaninu raditi u Cro Cop Top Teamu.

- Svakim danom sam sve bolji. Mirko Filipović je zadovoljan mojom formom. Mislim da sam spreman sto posto za ovu borbu. Idemo jako od prve minute.

U subotu navečer Delija je krenuo baš jako od prve minute te slavio.

- Nadam se da ste zadovoljni borbom, pokušavao sam je od početka završiti i to sam napravio. Idemo sad korak po korak, a ovim putem bih iskoristio priliku zahvaliti se Cro Cop timu, mojim trenerima i Gladiatoru iz Dubrovnika, posebno Maru Peraku - istaknuo je nakon pobjede u zagrebačkoj Areni.

Dominirao je od početka borbe protiv Thompsona. Borbu je zaključio u drugoj minuti druge runde, ground n' pound udarcima nakon rušenja. Inače, prvi put je Delija rušio Thompsona nakon 40 sekundi borbi, ali nije uspio tada završiti borbu. Trener Stipe Drviš nije bio pretjerano zadovoljan izvedbom.

- Ha, nije. Mene je malo ponijela u tom trenutku atmosfera, ova sjajna publika. Stipe nije bio zadovoljan što sam tada išao u neke izmjene. On je htio što više kombinacija s distance, a ja sam malo više riskirao.

Deliji je borba u zagrebačkoj Areni bila dvadeseta profesionalna borba u karijeri u kojoj je stigao do sedamnaeste pobjede. U prvom redu, uz 'kavez', sjedio je Mirko Filipović, legendarni Cro Cop, koji vodi brigu o Deliji. 

- Mirko vjeruje u mene i daje mi veliku snagu i motivaciju. Puno mi pomaže, kod kuće me primio kao svoje dijete.

- Ante je jedan od najperspektivnijih teškaša, ne samo u KSW-u, nego u svijetu i ja vjerujem da će nagodinu biti favorit za osvajanje PFL-ova Grand Prixa - nahvalio je Filipović Deliju, koji je u miks zoni ispravio, kako je isticao, jedinu pogrešku iz 'kaveza'.

- Joj svima sam zahvalio nakon pobjede na podršci, a nisam spomenuo moju djevojku Lučiu. Njoj veliko, veliko hvala – rekao je 29-godišnji Delija. Okružila ga je podno tribina zagrebačke Arene ekipa iz Gladiatora, nema tko mu nije prišao te stisnuo ruku...
Nije ga bilo gotovo 1000 dana, ali se vratio
Delija je profesionalnu karijeru počeo 2011. godine. Nanizao je osam pobjeda. Između ostalog dobio velikog Rica Rodrigueza, bivšeg prvaka UFC-a. U rujnu 2015. godine, u svojoj 17. profesionalnoj borbi, teško se ozlijedio u borbi s Poljakom Marcinom Tyburom, danas UFC-ovim borcem. Deliji je tada pukla potkoljenica. Oporavak je bio dug. Novu, 18. borbu, imao je gotovo 1000 dana poslije.

Krajem 2017. našao se na treninzima Mirka Filipovića, koji se pripremao za nastup u Japanu. Delija je putovao s našim legendarnim borcem u Japan i tada dogovorio suradnju s japanskom promocijom u kojoj je odradio tu svoju 18. borbu u kojoj je dobio Brazilca Ricarda Presela u Fukuoki pred više od 7.000 gledatelja.

Nakon toga je dobio borbu u PFL-u (Professional Fighters League). U prvom krugu teškaškog turnira savladao je Carla Seumanutafea, iskusnog borca iz Samoe. Nažalost, zbog ozljede je propustio drugo kolo, a to ga je koštalo plasmana na završni turnir. Delija u posljednje vrijeme radi sa Stipom Drvišem, legendarnim hrvatskim boksačem.

20. travanj 2024 08:36