StoryEditor
OstaloMEDIJSKI POKROVITELJ 'DUBROVAČKI VJESNIK'/BORILAČKI SPEKTAKL U GOSPINOM POLJU

NADE 'GLADIATORA' SU SPREMNE Obećajemo dobru zabavu!

Piše Tonči Vlašić
8. travnja 2017. - 17:16

Devetorica članova Ultimate fight kluba Gladiator večeras će u ring. Borilačka priredba u Sportskoj dvorani u Gospinom poju počinje u 19 sati. Na rasporedu je prvo šest kickboxing borbi iza kojih stoji ruska W5 organizacija, a nakon toga kreće jedanaesto izdanje Noći Gladiatora. Deset MMA borbi. U njih devet borit će se domaći borci, članovi najuspješnijeg hrvatskih MMA kluba, a i šire, Ultimate fight kluba Gladiator.

- Do sad sam svaku svoju borbu suparnika rušio u parter jer obožavam hrvanje – istaknuo je Karlo Caput u najavi svoje sedme profesionalne borbe, koja je ujedno MMA borba večeri. Suparnik mu je Nikola Ivković iz BiH. Caput, koji je prije MMA trenirao judo i nogomet, ali 'još dosta toga', ima 24 godine te stopostotan učinak: dobio je svih šest profesionalnih borbi. Viši je od Ivkovića 15 centimetara i teži kilogram i pol.

- Dođite, bit će svega – poruka je za publiku 24-godišnjeg Caputa, dok je godinu stariji Domagoj Obradović dodao: 'Obećajemo dobru zabavu!'

Obradović je također Gladiator sto posto: dobio je sve tri profesionalne borbe. Njega čeka Muharem Čokum Žunić, koji je 12 kilograma teži (Obradović 93, a Žunić 105) i centimetar viši (Obradović 185, Žunić 186). Caput i Obradović su iz Čilipa. Obradović je dugo godina bio među vratnicama, nogometni vratar. Prije nogometa trenirao je judo.

- Što me je privuklo u MMA? Adrenalin i osjećaj pobjednika koji je neprocjenjiv jer ovisiš o sebi, koliko uložiš toliko će ti se i vratiti – rekao je seniorski amaterski prvak i seniorski prvak combat grappling lige.

Gordan Lovrić, 19-godišnji Dubrovčanin, imat će prvu profesionalnu borbu. Makedonac Filip Božinovski mu je suparnik.

- Trenirao sam plivanje, a potom MMA u kojim sam došao gledajući uspjehe Mara Peraka i ostalih naših boraca – rekao je Lovrić, juniorski prvak u MMA i Combat Grappling ligi.

- Što očekujem od borbe? Završiti je nokautom – jasan je Lovrić, koji je poručio protivniku: Budi 110 post spreman jer ja jesam!

Lovrić je na vaganje u petak poslijepodne stigao s mačem u ruci, simbolom dubrovačkog kluba. Srđan Marović će se boriti protiv Adnana Alića. Dubrovčaninu će ovo biti druga profesionalna borba. Prvu je dobio. Bivši košarkaš je na poziv prijatelja došao na trening u UFC Gladiator te ostao.

- Svidjelo mi se – rekao je 27-godišnji Srđan visok 194 centimetra i težak 112 kilograma. Prošle godine je osvojio naslov seniorskog amaterskog prvaka Hrvatske u kategoriji preko 93 kilograma.

U svakoj od pet MMA predborbi u ring će jedan Gladiator. 18-godišnji Mario Dabo će se u svojoj prvoj profesionalnoj borbi boriti protiv BH borca, pet godina starijeg Slobodana Vukića. Dabo je prethodno trenirao karate. Uvijek je volio borilačke sportove i zato je pokucao na vrata dvorane UFC Gladiator.

- Gladiator je najbolji MMA klub, ekipa je zakon, kao i treninzi – istaknuo je Dabo, juniorski amaterski MMA prvak Hrvatske. Prva profesionalna borba čeka i Luku Vuličevića iz Mokošice. Bivšeg judaša privukla je u ring raznovrsnost koju sadrži MMA sport. 19-godišnjem Vuličeviću suparnik je Izet Orlić.

Jasmin Šljivo
također ima profesionalni debi. 22-godišnjaku, kojeg od malih nogu privlači MMA sport, suparnik je Anto Palavra iz BiH. Šljivo je prije trenirao i igrao nogomet. Bio je treći u seniorskoj Combat Grappling ligi do 77 kilograma.

- Najviše volim hrvanje, iako mi nije problem raditi i neki drugi stil – poručio je Šljivo. Luka Milidragović će debi imati protiv dvije godine starijeg, 19-godišnjeg Makedonca Mirka Dodevskog, koji je također debitant.

- Očekivanja su da završim borbu prije zvona – poželio je Milidragović, kadetski amaterski MMA prvak Hrvatske i juniorski prvak Combat Grappling lige.

- Publika, dođite i uživajte u borbama. Nećete se razočarati – poručio je Milidragović. Noć Gladiatora otvorit će od domaćih boraca Sebastian Arias, 16-godišnjak iz Lapada. Kadetski je amaterski MMA prvak. Dobio je prvu profesionalnu borbu, a u drugoj će mu suparnik biti dvije godine stariji Amar Husetović iz BiH, koji ima isti učinak.

- Dobri uvjeti treniranja i odlični treneri – istaknut će Arias kad govori o svom klubu.

Nade Gladiatora su spremne. Prije jedanaest godina na prvom izdanju Noći Gladiatora tako su počeli Maro Perak i ekipa…

Subota, 8. travnja – Dubrovnik - Sportska dvorana u Gospinom polju – početak u 19 sati!

loading...

Izdvojeno

09. srpanj 2020 10:54