StoryEditorOCM
OstaloNAPOKON |

NACIONALNI STOŽER ODLUČIO: NEK SE IGRA I U DVORANAMA Square već dogovorio ostanak brazilskog ‘topa‘, ali se i oprostio od dvojice igrača

Piše Tonči Vlašić
27. svibnja 2020. - 20:19
Iako je još jučer Krunoslav Capak, jedan od ključnih ljudi Nacionalnog stožera civilne zaštite, izjavio kako ćemo na natjecanja u zatvorenim prostorima još pričekati, dan poslije Nacionalni stožer je ipak odlučio kako se od 12. lipnja mogu nastaviti sportska natjecanja i u zatvorenim prostorima bez prisustva gledatelja.

Odlukom Stožera civilne zaštite tako je omogućena provedba svih prijašnjih odluka Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na temu nastavka nogometnih natjecanja u Hrvatskoj. Sukladno odlukama Izvršnog odbora, nogometna sezona u Hrvatskoj nastavit će se utakmicama polufinala Hrvatskog kupa za nogometaše 30. i 31. svibnja, dok će Hrvatski Telekom Prva liga nogometaša ponovo započeti 5. lipnja.

Izvršni odbor također je odlučio kako će se natjecanje Prvoj hrvatskoj ligi za žene u natjecateljskoj godini 2019./20. nastaviti 14. lipnja, a iza 13. lipnja nastavit će se i sezona u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi. 

- Nakon odluke Nacionalnog stožera jasno je kako ćemo i iduće sezone imati Ligu 10, kako posljednji klub ispada, a predzadnji razigrava za ostanak. Kako će najbolji sastavi Drugih liga između sebe odlučiti o tome tko će izravno u Prvu ligu, a tko će razigravati s predzadnjim iz Prve lige za mjesto među najboljima. Kakve će Square povući poteze s obzirom kako se nastavlja sezona, te činjenicu da imamo šestoricu igrača izvan Hrvatske? Odgovor na to pitanje je kako bi se trojica trebala što prije priključiti, a to su Blago Gašpar, Mirko Hrkač i Adrian Micevski. Neće doći Brazilac Keko te Španjolac Lopez, i ostao nam je Brazilac Pele, naš najbolji strijelac. Pele želi doći. Mi želimo da se Pele vrati. U ovom trenutku je nekoliko pitanja na koje nemam odgovor, a to je termini nastavka prvenstva, te kad najranije Pele može doći. Sam Pele je izrazio želju da se nakon povratka ne vraća kući, već da ostane u Dubrovniku, te se priprema za novu sezonu – rekao je Željko Raguž, predsjednik Malonogometnog kluba Square.

Pele ostaje i iduće sezone u Dubrovniku?

- Da, želja je obostrana – naglasio je Raguž.

image
Slave Brazilac Pele i Makedonac Micevski foto: Tonči Vlašić


Činjenica je kako se za nastavak sezone ne vraćaju Keko i Lopez, je li to znači njihov oproštaj od dresa Squarea?

- Da. Želja nam je pružiti mlađim igračima priliku, a s oporavljenim Damjanom Šulićem vjerujem kako ćemo imati istu, ako ne i kvalitetniju momčad. Cilj nam je u preostala tri kola ligaškog dijela prvenstva sačuvati četvrto mjesto, a potom u doigravanju pokušati iznenaditi. Dvije pobjede protiv aktualnog prvaka Novo vrijeme Apfel nam ulijevaju nadu kako nismo bez izgleda – istaknuo je čelnik Squarea.  

image
Prvi red - legendarni nogometaš i trener Vahid Halihodžić te Željko Raguž, predsjednik Malonogometnog kluba Square, na utakmici Squarea u Gospinom polju


Tri kola prije kraja ligaškog dijela prvi je Olmissum s 33 boda, drugo Novo vrijeme Apfel s 32 boda, treća Crnica s 29 bodova, četvrti Square s 25 bodova, peti Futsal Dinamo s 23 boda, šesti Vrgorac s 20 bodova, sedma Uspinjača Gimka sa 17 bodova, osmi AFC Universitas s 13 bodova, deveti Alumnus s 12 bodova, te deseti Split sa 7 bodova.

Osam najboljih će igrati doigravanje za prvaka u skraćenom obliku. U četvrtfinalu te polufinalu odlučuje jedna utakmica, i to na terenu bolje plasiranog u ligaškom dijelu, a finale se igra na dvije pobjede gdje bi bolje plasirani eventualnu majstoricu, treću utakmicu finala, igrao kod kuće.

U preostala tri kola ligaškog dijela dubrovački prvoligaš, koji ima osiguran nastup u doigravanju, prvo je gost Alumnusa, zatim domaćin Vrgorcu i u zadnjem kolu gost AFC Universitasa. Podsjetnik, u zadnjoj utakmici prije prekida, u derbiju 15. kola, Square je 6. ožujka u Gospinom polju sa 6:3 dobio Novo vrijeme Apfel!
20. travanj 2024 09:01