StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNI KUP HRVATSKE

MIRAKUL NA GRUDI Duba Konavoska ispisala povijest konavoskog malog nogometa, izbacila prvoligaša!

9. listopada 2019. - 23:57
Senzacija na startu natjecanja u malonogometom Kupu Hrvatske. Duba Konavoska, član Županijske lige, trećeg razreda, izbacila je prvoligaša, splitski AFC Universitas te se plasirala u drugi krug natjecanja u regiji jug, među osam najboljih. Slavila je u dvorani Osnovne škole Gruda s 3:1. Upisala najveću pobjedu u povijesti kluba. Prvoligaš je u Konavle stigao nakon 1:0 pobjede u 2. kolu u Omišu protiv domaćeg Olmissumsa. Nedostajao je samo junak pobjede u Omišu, vratar Franko Bilić. Svi ostali su došli na ogled protiv trećeligaša. 

Prvoligaš je dominirao na početku. Već u prvim minutama istaknuo se vratar domaćih Lujo Jurišić. Duba Konavoska je tek u 5. minuti uputila prvi udarac prema vratima AFC Universitasa kad je Maro Kalauz tukao, a Ivan Prusac obranio. Pogodaka nije bilo sve do 25. minute kad je Vlaho Bego pogodio za vodstvo Dube Konavoske. Već u idućoj minuti je bilo 2:0 za domaćina. Antonio Tomić je bio strijelac. Prije toga, a i poslije toga Jurišić je upisao nekoliko velikih obrana. Od 30. minute prvoligaš je krenuo na sve ili ništa. U 33. minuti uspio je postići pogodak. Josip Juretić je prepolovio prednost trećeligaša. Potom su gosti nastavili i dalje bez vratara, jurili izjednačenje, ali nisu uspjeli, a u zadnjoj minuti utakmice još se jednom zatresla mreža AFC Universitasa. Hrvoje Šimunović je pogodio za eurupciju oduševljenja domaćina. 

Ostat će upisano kako je Duba Konavoska prvi put dobila jednog prvoligaša u svojoj povijesti igrajući u sastavu: Lujo Jurišić, Maro Kalauz., Marko Dadić, Matej Perić, Mato Šimunović, Marko Grugurević, Mateo Krmek, Romano Levanat, Hrvoje Šimunović, Antonio Tomić, Mate Mateljak, Vlaho Bego i Matej Nađ pod vodstvom Đura Vitkovića i Grgura Grgurevića. 

Utakmicu na Grudi sudili su Zdravko Kuran iz Metkovića i Branko Vrnoga iz Zagreba, dok je delegat bio Luka Klaić iz Popovića. 
19. travanj 2024 23:05