StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

MIRAKUL NA APENINIMA Marko Kuraja s Cataniom slavio u majstorici kod drugoplasiranog Acqua e Saponea, te izborio polufinale za prvaka Italije!

Piše Tonči Vlašić
15. svibnja 2021. - 22:47

Mirakul na Apeninima, Meta Catania našeg Marka Kuraje izbacila je u četvrtfinalu Acqua e Sapone, drugoplasirani sastav ligaškog dijela, i to nakon što je prvu utakmicu u gostima izgubila sa 7:0, nakon što je majstoricu izborila pogotkom za pobjedu 4 desetinke sekunde prije kraja druge utakmice, nakon što je u prve dvije utakmice četvrtfinala zaradila crvene kartone, i koja zbog toga, i zbog ozljeda, nije mogla računati na kompletan sastav ni u majstorici...

Acqua e Sapone je povela u 11. minuti majstorice u svom domu. Vodila sve do osam minuta prije kraja, a tad uspijeva Meta Catania svladati Stefana Mammarellu, jednog od najboljih vratara svijeta, i to ne jednom, već dva puta u nepune dvije minute. Kako su se Kuraja i ekipa uspjeli obraniti u posljednjih šest minuta, sreći nema kraja. Meta Catania će igrati u polufinalu!.

- Nevjerojatna pobjeda, priredili smo iznenađenje, nitko ovo nije očekivao. Međutim, s obzirom na prikazano, zaslužili smo pobjedu. Mammarella je držao Acqua e Sapone na životu sa četiri, možda čak i pet velikih obrana. Igrali smo sjajno, pogotovo nastavak utakmice. Sjajan presing. Nema tko ne ističe kako je ovo najveća pobjeda u povijesti kluba. Presretan sam što sam dio ove lijepe priče - istaknuo je Kuraja.

- Sad čekamo kako će u ponedjeljak navečer završiti majstorica između Came Dosson i Avelina za kojeg igra Danac (Ante Daničić op.a.). Pobjednik će biti naš suparnik u polufinalu. Came Dosson je bio treći, a Avelino šesti u ligaškom dijelu. Mi smo bili sedmi. Acqua e Sapone druga... Ne razmišljam sad o polufinalu. Još sam pod dojmom ove velike pobjede i naše sjajne igre. Presretan - rekao je 24-godišnji Kuraja.

image
Marko Kuraja je bio strijelac u drugoj utakmici protiv Acqua e Saponea, pobjedi 4:3 s kojom je Meta Catania izborila majstoricu
18. travanj 2024 14:13