StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

MATO STANKOVIĆ KRENUO S PRIPREMAMA ZA DRUGI KRUG KVALIFIKACIJA Dobili drugo poluvrijeme, ali nedovoljno za izbjeći poraz: 'Ukrajina je danas bila bolja!'

2. prosinca 2019. - 22:13
Vedran Matošević je pogodio malo više od tri minute prije kraja utakmice, i to kad je Hrvatske igrala bez vratara. Matej Horvat je asistirao za jedini pogodak Hrvatske u prvoj od dvije prijateljske utakmice u gostima protiv Ukrajine. Bio je to jedini pogodak viđen u drugom poluvremenu, međutim, domaćin je slavio jer je dobio s 3:0 prvo poluvrijeme.

- Loše smo otvorili utakmicu. Bili smo spori i loši u prekidima. Drugo poluvrijeme smo odigrali puno bolje. Stvorili smo dosta prilika. Posebno dobro smo odigrali igrač/vratar, ali kad se sve zbroji treba priznati kako je pobjeda Ukrajine zaslužena. Domaćin je danas bio bolji od nas - istaknuo je naš izbornik Mato Stanković. 

Među vratnicama je bio Željko Luketin. Drugi vratar, Zoran Primić, jedini igrač Squarea u ovoj akciji, nije ulazio u igru. Inače, Stanković je za ovu priliku zvao Vedrana Matoševića, Kristiana Čekola, Kristijana Grbešu, Stjepana Perišića, Josipa Jurlinu, Franca Jelovčića, Duška Martinca, Luku Perića, Tihomira Novaka, Josipa Sutona, Žarka Luketina, Kristijana Postružina, Mateja Horvata, Luku Sutona te Zorana Primića. Zvao je i Mara Đuraša, još jednog igrača Squarea, koji je zbog ozljede izvan stroja, a na kraju nije putovao ni Davor Kanjuh.

Hrvatska i Ukrajina se pripremaju za drugi krug kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koji se igra krajem siječnja i početkom veljače 2020. godine. Tada će naši u Osijeku igrati protiv Rusije, Azerbejdžana i Slovačke, dok Ukrajina igra u Srbiji protiv domaćina, Francuske i Španjolske. Pobjednik skupine ide izravno na SP, a drugoplasirane reprezentacije razigravaju.

- Pružili smo minutažu svim igračima u UKrajini jer želimo riješiti neke dvojbe prije kvalifikacija u Osijeku - dodao je Stanković. 

Gostovanje u Ukrajini je prva akcija naše reprezentacije nakon nastupa na turniru prvog kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, kad je krajem listopada u Dubrovniku zauzela jedno od prva dva mjesta te izborila drugi krug, a posljednje okupljanje u 2019. godini. Podsjetnik, Hrvatska je u Gospinom polju odigrala 2:2 s Rusijom, a dobila je sa 4:0 Bosnu i Hercegovinu te s 3:1 Švedsku.

Druga utakmica između Ukrajine i Hrvatske u gradu Čerkasy igra se u utorak, 3. prosinca. S reprezentacijom u Ukrajini je i Dubrovčanin Siniša Bačić, dugogodišnji tehniko reprezentacije. 
20. travanj 2024 16:04