StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

MARKO KURAJA NIJE USPIO OPET SLOMITI PRVAKA Ante Daničić mijenja dres, ali ostaje u Italiji: ‘Moj novi klub ima pravo prvi objaviti naš dogovor‘

Piše Tonči Vlašić
26. veljače 2021. - 20:44

Marko Kuraja s Meta Cataniom nije uspio ponoviti što je uspio sa Saviatesta Mantovom prije četiti i pol mjeseca – dobiti aktualnog prvaka, Pesaro, u njegovom domu. Na startu sezone, u svom debiju u talijanskom prvenstvu, igrajući za sastav iz Mantove Kuraja je 10. listopada 2020. slavio kod Pesara sa 4:2, a junak tog ogleda bio je drugi Dubrovčani u dresu prvoligaša iz Mantove, Ante Daničić, koji je postigao čak tri pogotka i kojem je ta utakimica također bila debi u Seriji A.

Saviatesta Mantova je sa čak petoricom 'crveno plavih' iz Gospina polja iz prošle sezone – trenerom Franom Despotovićem, te igračima Markom Kurajom, Antom Daničićem, Mirkom Hrkačem i Blagom Gašparom – sezonu počela s dvije pobjede. U 2. kolu je kod kuće dobila Meta Cataniu, ali kako poslije rezultati nisu bili najbolji, Despotović je dobio otkaz, stigao je novi trener, koji je odlučio promijeniti momčad, te dovesti 'svoje' igrača. Kuraja je nakon toga dobio ponudu Meta Catanije, te otišao. Gašpar je napustio Italiju, te će u nastavku sezone igrati za BH drugoligaša, Hercegovinu. Daničić je također želio otići kad i Kuraja, ali uprava Saviatesta Mantove nije odgovorila pozitivno na ponudu lidera, momčadi Acqua e Sapone.

I kad je to propalo, i kad se činilo kako će Daničić nastaviti igrati za Saviatesta Mantovu, stigla je nova ponuda, koju je uprava prihvatila.

- Da, raskinuo sam ugovor sa Saviatestom Mantovom. Sad je službeno. Mantova je to već objavila na svojoj službenoj stranici – potvrdio je Daničić vijest iz Italije, ali pišu talijanski mediji: iskusni Dubrovčanin ostaje u Italiji. I dalje će igrati u Prvoj ligi. Za koga?

- Moj novi klub ima pravo prvi objaviti naš dogovor. Dok se to ne dogodi, ne smijem odgovoriti na pitanje za koga ću igrati u nastavku sezone. Da, točno je to da je moj novi klub također član Prve lige – istaknuo je Daničić.

Pesaro je 3:0 pobjedom ovog petka protiv Kuraje i ekipe preuzeo vrh. Vodi s 52 boda iz 22 utakmice. Acqua e Sapone je druga s 50 bodova, ali je odigrala utakmicu manje od aktualnog prvaka. Meta Catania je peta s 32 boda iz 20 utakmica, Saviatesta Mantova je deveta s 24 boda iz 21 utakmice u konkurenciji 14 klubova.

Uglavnom, i dalje će u talijanskom prvenstvu igrati dvojica Dubrovčana. Daničić je za Saviatesta Mantovu postigao 7 pogodaka, a Kuraja tri za Saviatesta Mantovu te jedan pogodak za novi klub, Meta Cataniu, ukupno četiri. 

18. travanj 2024 16:13