StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

MARKO KURAJA I DARIO MARINOVIĆ STRIJELCI Ipak, radni utorak Dubrovčani u Italiji i Španjolskoj neće pamtiti po dobru

Piše Tonči Vlašić
15. prosinca 2020. - 23:05
Marko Kuraja i Ante Daničić u dresu Saviatesta Mantove, člana talijanske Serie 'A' foto: Paola Libralato/divisionecalcioa5.it
Poraz Saviatesta Mantove u utakmici 5. kola talijanskog prvenstva u gostima kod Acqua & Sapone Unigross, lidera prvenstva, sastava koji je i dalje jedini na stopostotnom učinku. Acqua & Sapone Unigross je dobila svih devet utakmica, sa 4:1 Saviatesta Mantovu, koja sad ima tri pobjede i tri poraza uz napomenu kako je samo jednu od šest utakmicu odigrala kod kuće.

Nastupila su za goste iz Mantove obojica Dubrovčana, Ante Daničić i Marko Kuraja, koji je u 35. minuti nesretno zatresao vlastitu mrežu za vodstvo domaćina 3:0, a u 39. minuti bio strijelac jedinog pogotka za Saviatesta Mantovu nakon asistencije Luke Sutona (Kurajin treći pogodak ove sezone, Daničić ih je postigao šest). Lider je u posljednjoj, 40. minuti, potvrdio uspjeh novim, četvrtim pogotkom.

U Španjolskoj se igrala osmina finala Kupa kralja. Jimbee Cartagena za koju igra Dario Marinović poražena je u gostima sa 4:2 od Jaena FS. Marinović je u 32. minuti bio strijelac drugog pogotka za goste, koji su stigli na pogodak zaostatka (3:2). Domaćin je u 38. minuti novim pogotkom potvrdio uspjeh, te potpisao iznenađenje. Naime, Jimbee Cartagena je poražena nakon šest pobjeda u nizu, a sedam utakmica bez poraza. Marinović i ekipa su treći u prvenstvu s pet bodova manje od lidera, Palma Futsala, od kojeg su odigrali dvije utakmice manje, dok je Jaen na tablici prvenstva na pozicijama koje vode u niži rang, 16. u konkurenciji 18 klubova. 
24. travanj 2024 08:39