StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE |

MARIO ŠURKOVIĆ JEDANAESTI NA EUROPSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU Jugašu za jednu desetinku sekunde izmaklo finale na 50 metara slobodno

Piše Tonči Vlašić
10. srpnja 2021. - 19:29

Samo desetinku sekunde bolje vrijeme donosilo je reprezentativcu Juga nastup u finalu Europskog juniorskog prvenstva u disciplini 50 metara slobodno. Mario Šurković je u svojoj polufinalnoj skupini cilj dotaknuo nakon 23 sekunde i 4 stotinke sekunde, a 22.94 je vrijeme Izraelca Martina Kartavija, koji je imao osmi rezultat u polufinalu, te je posljednji ušao u finale. 

Rumunj David Popovici je bio najbrži - 22.75, a drugo vrijeme u polufinalu imao je Jere Hribar, član splitskog Grdelina - 22.80. 

Šurković je zaključio nastup na juniorskom EP-u u Rimu. Pamtit će ga po jednom finalu, te dva polufinala. U finalu je nastupio sa štafetom 4 puta 100 slobodno, koja je bila sedma, dok je na 50 i 100 slobodno u oba polufinala imao jedanaesto vrijeme. Nastupio je još s mix štafetom (dvije plivačice i dva plivača), koja je bila dvanaesta, a stoji kako je Mario imao u kvalifikacijama četvrti najbolji rezultat od svih članova ukupno dvadeset i četiri štafete.

Šurković je u Rimu, na Foro Italico, nastupio pod vodstvom trenera Frane Ćirka

20. travanj 2024 02:34