StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

MARINOVIĆ IDE U KIJEV Novak, nažalost, ne!

6. travnja 2017. - 01:36

Očekivano, Dario Marinović iz Mokošice, član španjolskog prvoligaša ElPozo Murcia, na popisu je igrača koji će braniti boje Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko malonogometno prvenstvo. Hrvatska od 8. do 11. travnja igra u Ukrajini u skupini u kojoj su uz domaćina još Crna Gora i Belgija. Pobjednik skupine će izravno na završnicu EP-a, a drugoplasirani će u dodatne kvalifikacije, koje se igraju u rujnu. Iduće Europsko prvenstvo igra se početkom iduće godine u Sloveniji. 

Hrvatska je završne pripreme odradila u Župi dubrovačkoj, u Čibači, gdje je odigrala dvije utakmice s Iranom, brončanom reprezentacijom posljednjeg Svjetskog prvenstva i aktualnim prvakom Azije. U prvoj utakmici je slavila sa 4:2 (Dario Marinović je postigao jedan pogodak), a u drugoj je bilo 1:1 te je tako pripreme u kojima je odigrala dvanaest utakmica zaključila bez poraza, a dobila je čak deset utakmica, između ostalog obje protiv Italije, koju je u siječnu ove godine ugostila u Zadru.

Nažalost, dobre atmosferu zbog dobrih rezultata te igara, poglavito protiv Italije te sad protiv Irana, TOP reprezentacija svijeta, zasjenila je ozljeda Tihomira Novaka. Pred kraj druge utakmice s Iranom osjetio je bol u koljenu. U srijedu ujutro Novak je bio na pregledu na kojem je ustanoljeno puknuće hrskavice u koljenu. Riječ je o ozljedi zbog koje treba mirovati oko dva tjedna. Novak, jedan od udarnih igrača izbornika Mata Stankovića, tako neće putovati u Ukrajinu.

Hrvatska prvi nastup u kvalifikacijama, turnir se igra u Kijevu, ima u subotu, 8. travnja kada igra protiv Crne Gore. U 2. kolu, u nedjelju, 9. travnja, suparnik našima je Belgija, a u posljednjem kolu, u utorak, 11. travnja, Ukrajina.

- Bit ću iskren, bio bih silno razočaran kad ne bi igrali iduće godine na Europskom prvenstvu u Sloveniji - istaknuo je Marinović u razgovoru za Dubrovački vjesnik (razgovor možete pročitati u tiskanom izdanju, novi broj će se u prodaji naći već u petak, 7. travnja).

25. travanj 2024 13:11