StoryEditorOCM
OstaloUTAKMICA 6. KOLA SUPER LIGE ODBOJKAŠICA ODLUČENA JE TEK U PETOM SETU

Malo je tko očekivao kako će se Dubrovnik protiv Dinama, ekipe iz vrha, pomaknuti s nule, a na kraju se ne može oteti dojmu kako je mogao više od boda

Piše Tonči Vlašić
6. studenog 2021. - 21:14

Prvi bod ove sezone odbojkašice Dubrovnika su osigurale nakon prva dva seta, oba su odlično otvorile, kao i u većini prethodnih mečeva. Međutim, ovaj put nisu stale, nisu zakočile negdje oko 15, 16 poena, već su ih nastavile skupljati. U prvom setu su iskoristile drugu set loptu – 25:22, u drugom setu također drugu – 25:21.

Treći set je bio za zaborav – otvaranje 0:9, tek tad su osvojile prvi poen. Ukupno samo sedam. Dinamo je u završnici četvrtog seta slomio otpor Dubrovnik – 18:25, te je i on tad osigurao bod.

Zatim se igrao peti, odlučujući set – tko će iz bitke u Gospinom polju izaći s dva boda? Dubrovnik je zatražio prvi time out kad je Dinamo poveo sa 4:1, Dubrovnik je imao 6:5, te 8:6, kad su se mijenjale strane. Dinamo je izjednačio na 8:8, kapetanica Dubrovnika Ivana Marinović je zakucala za 9:8. Nije prošla lijepa zamisao Gabriele Stipanović, te je Dinamo imao 10:9, a ne Dubrovnik. Ipak, opet Marinović (10:10), pa opet Marinović (11:11). Opet je Dinamo vodio, sad je Doris Buzolić zaključila napad. Zatim još jednom isto. Dinamo 13:12, Buzolić 13:13. Buzolić zatim nije uspjela pogoditi te je Dinamo, a ne Dubrovnik imao meč loptu (13:14). Stipanović 'sto i prvi' put sjano kreira napad, Buzolić je sad uspješna, pa potom servira. Nije uspio blok Dubrovnika, te je Dinamo imao novu meč loptu, koju je iskoristio – 14:16.

Uoči utakmice se nije očekivalo kako će se Dubrovnik pomaknuti s nule, a nakon utakmice protiv ekipe, koja je prošle sezone igrala polufinale za prvaka, a koja je i ove u samo vrhu, žal što nije uspjela upisati prvu pobjedu. Ipak, ako se može protiv Dinama do boda...

image
Super liga, 6. kolo: Dubrovnik - Dinamo (Zagreb)
Tonči Vlašić
image
Super liga, 6. kolo: Dubrovnik - Dinamo (Zagreb)
Tonči Vlašić
image
Super liga, 6. kolo: Dubrovnik - Dinamo (Zagreb)
Tonči Vlašić
image
Super liga, 6. kolo: Dubrovnik - Dinamo (Zagreb)
Tonči Vlašić
PRVI BOD

Dubrovnik je pod vodstvom Mirjane Vreće, Pauline Prkačin, Marine Radić i Tomaža Jurišića protiv Dinama igrao u sastavu: Lucija Svetac, Karla Burđelez, Ivana Bupić, Nina Jakić, Mara Šilje, Iva Maslać, Marijeta Lolić, Ivana Marinović, Marija Kristić, Doris Buzolić, Ema Šušić, Nora Gustin, Gabriela Stipanović i Katarina Drobac.   

U 7. kolu Dubrovnik je gost Osijeka

23. travanj 2024 22:33