StoryEditorOCM
OstaloKAKAV USPJEH

Lijepa naša u čast judašice Dubrovnika 1966., Petrunjela Pavić pod vodstvom Matea Semiza mlađe seniorska prvakinja Europe!

Piše Tonči Vlašić
29. listopada 2022. - 17:08
Petrunjela Pavić, judašica Dubrovnika 1966., pod vodstvom Matea Semiza ostvarila je veliki uspjeh na Europskom mlađe seniorskom prvenstvuEju/

Petrunjela Pavić je imala težak ždrijeb na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu Europe.

- Jako težak ždrijeb – naglasio je Mateo Semiz, njezin trener.

Ukrajinka Yulia Kuchenko, suparnica na otvaranju, bila je istog stila, a kad je tako, to najmanje odgovara. Plus, ima dobra bacanja. Znala je to Petrunjela budući je od nje izgubila na Svjetskom kupu u Madridu prije nekoliko mjeseci.

Ipak, u jednoj izuzetno teškoj borbi, koja je otišla u ‘golden score‘, uspjela je Petrunjela baciti Ukrajinku na wazari.

Potom je na sarajevskom tatamiju čekala Nizozemka Christina Deck. Također dobra poznanica, ali za razliku od Ukrajinke, protiv Nizozemke je imala pozitivno iskustvo. Zbog toga je ušla s više samopouzdanja u borbu. Bacila je Deck na wazari, te zadržala u zahvatu. Ostvarila novu pobjedu, te otišla u polufinale, u borbu protiv izuzetne francuske reprezentativke Liz Ngelebeyu.

- To je i bila izjednačena borba u kojoj je Petrunjela držala kontrolu, zatim je bacila Ngelebey na wazari, napravila poslije toga sve kako treba i zadržala je u zahvatu - istaknuo je Semiz.

Sreći već tad nije bilo kraja. Nije to skrivala. Medalja je već bila osigurana, a u finalu suparnica također poznato lice, medaljama bogata Lea Schmid. Ali, dobila je Petrunjela njemačku reprezentativku u Pragu. Dobila je sad i u Sarajevu.

Pepe, kako je od milja zovu, 14. studenog će proslaviti 22. rođendan, mlađe seniorska je prvakinja Europe u kategoriji do 78 kilograma. Njena treća medalja s europskih prvenstava. Bila je brončana na juniorskom prvenstvu Europe prije tri godine, zatim prošle godine srebrna na mlađe seniorskom prvenstvu Europe na kojem je ovaj put otišla do kraja.

Prije četiri mjeseca izborila je broncu na Mediteranskim igrama, šest godina prije ostvarila je svoj prvi međunarodni uspjeh kad je bila druga na kadetskom Europskom kupu. Pamti se kako je 2018. izborila u Beogradu zlato na seniorskom Europskom kupu, zatim 2019. spomenuta bronca s juniorskog EP-a...

Petrunjela je judo počela trenirati sa četiri godine. Prvo pod vodstvom Ica Oberana, potom su je trenirali Ivica Didić i Kyryll Vertynskyi. Prije pet godina počela je suradnja sa Semizom.

Dvije godine je Petrunjela muku mučila s ozljedama, plus tu je i astma koja joj nekad stvara probleme. Plus, dogodila se i korona. Jednom prilikom je rekla kako ima uistinu ‘bogat‘ zdravstveni karton.

- Niti jedna ozljeda me nije obeshrabrila da prestanem trenirati – rekla je.

Nije, te je danas bogat i njezin karton uspjeha u koji je u subotu, 29. listopada 2022. godine, upisano: mlađe seniorska prvakinja Europe.

Bravo Pepe!

24. travanj 2024 09:05