StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

LIBERTAS MARINKOLOR SLOŽIO MOMČAD ZA NOVU SEZONU Miho Simović i Tomislav Japec skupa s Filipom Čipinom kreću po duplu krunu!

Piše Tonči Vlašić
7. kolovoza 2020. - 07:56
Filip Čipin, nekadašnji juniorski ekipni doprvak Europe, stiže u Gospino polje. Novi je igrač Libertas Marinkolora kojeg su ovog ljeta napustili Neven Juzbašić i Dragutin Šurbek. Juzbašić je punih 17 sezona igrao za dubrovačku momčad, a Šurbek jednu. Čipin, koji je do jučer bio član njemačkog Weinheima, bit će udarna snaga dubrovačke momčadi u novoj sezoni skupa s Mihom Simovićem i Tomislavom Japecom.

Novi igrač 'Pitura' rođen je 17. travnja 1993. godine. Napadač, lijeva ruka, koji je najbolji rejting na svjetskog rang listi imao krajem 2017. godine kad je bio 253. tenisač svijeta. Čipin, povremeni reprezentativac Hrvatske, igrao je 2018. na EP-u, ove je godine bio polufinalist državnog prvenstva, koje je održano u Varaždinu. U polufinalu je zaustavljen od Tomislava Frane Kojića. Broncu je uzeo i u mješovitim parovima igrajući s Dorinom Srebrnjak. 

Libertas Marinkolor će u novoj sezoni opet uz domaća natjecanja igrati i u Europi, i to u Europskom kupu, drugom po važnosti od ukupno tri europska klupska natjecanja. Ždrijeb je dubrovački klub smjestio u skupinu 'A' skupa s ukrajinskom Fortunom, portugalskim Toledosom te domaćinom skupine, rumunjskim Odorheiu Secuiescom. Prvi krug Europskog kupa igrat će se 12. i 13. prosinca. Prva dva sastava svake skupine izborit će plasman u drugi krug.

Novo prvenstvo HEP Hrvatske Super lige starta 26. rujna. LIbertas Marinkolor je gost Splita. U drugom krugu, 10. i 11. rujna, dubrovačka momčad će dočekati Vodovod Osijek odnosno vinkovačku Cibaliju, novom prvoligašu. U novoj sezoni najveći rang će brojati 12 klubova, dva više nego prošle sezone. Naslov prvaka brani varaždinski StaRR, a uz Libertas Marinkolor, Split, Vodovod i Cibaliju još će igrati: Dugo Selo, Srdoči (Rijeka), Pula, Požega, Slavonski Brod, Donat (Zadar) i GSTK Zagreb

Prvi ogled Libertas Marinkolora i StaRR-a u novoj sezoni bit će 7. studenog u Gospinom polju. 

'Pituri', aktualni doprvaci Hrvatske i osvajači Kupa Hrvatske, vlasnici četiri trofeja (prvaci 2017., a pobjednici Kupa Hrvatske 2017., 2018. i 2020. godine), opet za cilj imaju borbu za oba domaća trofeja.
18. travanj 2024 17:41