StoryEditorOCM
OstaloPOZITIVAN ŠOK U GOSPINOM POLJU

Krenulo ih je, pa zašto stati, te evo još jedne radosti (i novih bodova) odbojkašica Dubrovnika!

Piše Tonči Vlašić
26. studenog 2022. - 18:13

Nova pobjeda odbojkašica Dubrovnik, druga ukupno i druga zaredom, i to su obje vrijedne sva tri boda. Druga ekipa prvaka, HAOK Mladost, koja je gornji dom drugog razreda, koja je bila treća (još uvijek je, istina nisu odigrane sve utakmice 8. kola), nakon 24 minute igre imala je u Gospinom polju 1:0 u setovima, ali nakon toga kreće domaćin.

U produžetku drugog seta slavio je s 26:24, te je izjednačio rezultat. Potom je uvjerljivo dobio treći set, 25:11, te stigao na korak do sva tri boda. HAOK Mladost II je u četvrtom setu lovila bod, te priliku da u petom dođe do pobjede i dva boda.

Unatrag 14 dana nije bilo ni boda na kontu Dubrovnik, šest poraza, samo dva osvojena seta, a onda je krenulo nakon zamjene na klupi. Odluka Mirjane Vreće da palicu preuzme Leonard Barić, okrenula je sve naglavačke. Pozitivno..

U debiju Barića na klupi osvojen je (prvi) bod kod kuće protiv Pule iako je malo nedostajalo za sva tri, zatim prošle subote čistih 3:0 za trijumf u Zadru protiv istoimenog domaćina, te sad 3:1 protiv druge ekipe Mladosti, koja je vodila u četvrtom setu s 23:21, imala set loptu. Ali, kad te ide, onda te ide, te je dubrovačka ekipa uspjela okrenuti set u svoju korist. Nije iskoristila prvu meč loptu (24:23), nije ni drugu (25:24), ali jest treću za konačnih 28:26.

Sad je Dubrovnik s osvojenih 7 od 9 bodova u zadnja tri kola preskočio prvo Zadar, a sad i Pulu. Nastavili ovako, neće samo dva kluba biti iza njegovih leđa.

U 9. kolu, 3. prosinca, Dubrovnik je gost Kitro Varaždina, koji dijeli vrh s Don Boscom. Imsali su po šest pobjeda iz sedam utakmica, te na kontu 17 bodova uoči 8. kola koje će Dubrovnik pamtiti po novoj radosti.

TRI BODA

Pod vodstvom Leonarda Barića, kojem su pomagale Paulina Prkačin i Marina Radić, Dubrovnik je 3:1 pobjedu protiv HAOK Mladost izborio u sastavu: Gabriela Stipanović, Ema Šušić, Doris Buzolić, Nina Jakić, Matea Vuletić, Marija Kristić, Mia Vukas, Hana Dilberović, Manuela Karać, Mia Obradović, Nika Hajdić, Lucija Svetac, Ivana BupićKarla Leto.

19. travanj 2024 15:00