StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON |

KOLO HRVATSKOG KUPA, PRVO NATJECANJE NAKON POLA GODINE Juniorka Barbara Janičić dobila tri nositeljice te uzela seniorsko zlato!

Piše Tonči Vlašić
29. rujna 2020. - 17:56
Barbara Janičić je pobjednica turnira prvog kruga seniorskog Hrvatskog kupa, koji je održan u Zagrebu. Uz to članica Badmintonskog kluba Dubrovnik osvojila je broncu u ženskim parovima igrajući sa Sunčicom Sertić, članicom Badmintonskog kluba Velika Gorica. Janičić i Sertić poražene su u polufinalu od prvih nositeljica, kasnijih pobjednica, Katarine Galenić i Inge Sadaić, para zagrebačkog Medvedgrada 1998.

U pojedinačnoj konkurenciji Janičić, koja je juniorka, slavila je s tri pobjede, i to je dobila tri od četiri nositeljice, sve igračice Medvedgrada 1998. – u četvrtfinalu Doru Dragičević, zatim u polufinalu prvu nositeljicu, Doru Drvodelić, te u finalu treću nositeljicu, Lunu Šaban, koja je u polufinalu izbacila drugu nositeljicu, Iru Martinuš, koja je u četvrtfinalu zaustavila drugu članicu Dubrovnika na turniru, Nikolinu Kabiček, koja je na kraju zauzela osmo mjesto.

U konkurenciji seniora Lukša Zlošilo je bio šesti, a Marin Šućur sedamnaesti, dok su igrajući skupa bili šesti u turniru muškim parova.

Održan je u Zagrebu i turnir drugog kruga Hrvatskog kupa za uzrast do 13 godina (Karla Vuletić peta), zatim turnir za uzrast do 15 godina (Lučia Galjer peta, a Karla Vuletić deveta), te turnir za uzrast do 17 godina (Marko Janičić četvrti, a Lučia Galjer sedma, skupa u mješovitim parovima sedmi. Janičić je u polufinalu poražen od drugog nositelja, Roka Pipunića iz Badmintonskog kluba Purger, kasnijeg pobjednika, a za treće mjesto od prvog nositelja, Ivora Zekana iz Medvedgrada 1998.).

U uzrastu do 19 godina (Barbara Janičić peta, poraz 21:19 u trećem gemu četvrtfinala, nakon čega je u razigravanju od 5. do 8. mjesta dobila oba meča, dok je Marko Janičić nastup zaključio na osmom mjestu. Skupa su u mješovitim parovima bili šesti).

Turniri Hrvatskog kupa su bili prvi badmintonski turniri koji su održani u Lijepoj našoj nakon više od pola godine.
18. travanj 2024 23:36