StoryEditorOCM
OstaloMALA ODBOJKA

Klupko radosti Dubrovnika: trebale su biti među četiri najbolje na Regionalnom za otići na državno, i bile su!

Piše Tonči Vlašić
27. veljače 2023. - 20:36
ŽOK Dubrovnik - gornji red s lijeva: Marina Radić, Nika Vuletić Vukasović, Mihaela Franušić, Sofia Miletić, Nikoleta Vukas, Luna Županović, Gabriela Rizzi, Eva Knežević, Maja Ereš, donji s lijeva: Iva Radić, Iva Zec, Antea Rajčević, Karmen Klaić, Elif Mustajbašić, Ema Hrošik, Nika Pulig i Ena Vranješ.

Idu male odbojkašice Dubrovnika na državno. Trebale su za to biti među četiri najbolje na Regionalnom prvenstvu, i bile su, a zadatak im nije bio nimalo lagan jer je konkurencija bila brojna – ukupno sedamnaest ekipa, te je trebalo proći u polufinale.

U skupini su dobile sve tri suparnice, osvojile prvo mjesto nakon čega ih je čekala biti ili ne biti utakmica u kojoj nisu imale pravo na poraz. Dobile su i tu četvrtu utakmicu na prvenstvu, te radosti nije bilo kraja.

Regionalno prvenstvo u Maloj odbojci se održalo u Splitu, u organizaciji Splitskog saveza. Dubrovnik je u skupini s 2:0 svladao prvo Novu Mokošicu, zatim istim rezultatom Mladost 2000 te u zadnjem kolu Sinj, a u četvrtfinalu Kaštel Lukšić s 2:1. Na kraju dva poraza, prvo od Trogira u polufinalu, a zatim od Gusara u utakmici za treće mjesto, međutim, zadnje dvije utakmice nisu imale prevelik rezultatski značaj.

Regiju jug će tako na završnici državnog prvenstva, koja se igra u Zadru od 30. ožujka do 2. travnja, predstavljati Trogir, Gusar, Split i Dubrovnik.

- Ovo je natjecanje za djevojčice rođene 2010. godine i mlađe. Teren je veličine 7 puta 14 metara, dakle, dva su polja, svaki 7 puta 7 metara. Po četiri igračice su u polju. Mreža je visine 210 centimetara. Svaka utakmice se igra na dva dobivena seta, prva dva su do 25 poena na najmanje dva poena razlike, a eventualni treći set do 15 pona, također mora biti najmanje dva poena razlike. U drugom setu mogu igrati samo one igračice koje nisu igrale u prvom setu, a ako radite zamjene, možete ih napraviti najviše četiri, i pritom treba pripaziti da one igračice, koje ulaze, također nisu igrale u prvom setu – istaknula je trenerica Dubrovnika Marina Radić.

Na Regionalnom prvenstvu Dubrovnik je pod vodstvom Marine Radić, kojoj je pomagala Maja Ereš, uspjeh ostvario u sastavu: Nikoleta Vukas, Nika Vuletić Vukasović, Sofia Miletić, Luna Županović, Gabriela Rizzi, Eva Knežević, Ena Vranješ, Ema Hrošik, Karmen Klaić, Antea Rajčević, Iva Zec, Nika Pulig, Elif Mustajbašić, Iva Radić i Mihaela Franušić.

17. travanj 2024 12:07