StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

Karlo Hajdić prvi na prvoj regati Kupa Dalmacije, Neptun s dvanaest posada uzeo sedam medalja, te u konkurenciji dvanaest klubova zauzeo sedmo mjesto

Piše Tonči Vlašić
6. ožujka 2023. - 11:27

S dvanaest posada nastupio je Neptun na stazi u splitskom Spinutu na prvoj regati Kupa Dalmacije 2023. godine, osvojio je sedam medalja i u konkurenciji dvanaest klubova zauzeo sedmo mjesto u ukupnom poretku.

Na Memorijalu ‘Zlatko Celent’, koji se održava u spomen na velikana ne samo hrvatskog veslanja, po lijepom vremenu i bonaci, Neptunaši su doveslali do jednog zlata, četiri srebrne i dvije brončane medalje.

Iduća regata trebala bi se održati u nedjelju, 19. ožujka, na regatnoj stazi u Zatonu kraj Šibenika gdje se između ostalog odlučivalo o medaljama na Mediteranskim igrama 1979. godine.

Zlato je za Neptun osvojio kadet Karlo Hajdić u skifu, srebrni su bili posada dvojca na pariće u konkurenciji kadetkinja (Iva Krešić i Kiara Kapetanić), zatim četverac na pariće – Jola – u konkurenciji mlađih kadeta (Karlo Štrbinić, Rudi Kapetanić, Ante Krešić i Gabriel Tomislav Bazdan s kormilarom Dominikom Ramićem), zatim dvojac na pariće mlađih juniora (Vito Šutalo i Maro Lasić) i seniorski dvojac na pariće (Lovro Čondrić i Ivan Ban), dok su broncu izveslale posade dvojca na pariće u konkurenciji juniora (Maro Mojaš i Ivan Ban) i seniora (Toni Vejnović i Jakov Lazar).

image

Srebrna posada dvojca na pariće u konkurenciji kadetkinja - Iva Krešić i Kiara Kapetanić

18. travanj 2024 18:12