StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Kakva gužva u Gospinom polju: nastupit će olimpijka i aktualna europska prvakinja, zatim osvajač svjetskih medalja…

Piše Tonči Vlašić
11. travnja 2023. - 14:01

Nikad brojniji Europski seniorski kup u Dubrovniku. Na listi prijava su imena 336 judoka iz 24 države. Njemačka, Francuska, Nizozemska, Austrija i Izrael su prijavili najviše natjecatelja, naravno, uz domaćina, Hrvatsku.

U Sportskoj dvorani u Gospinom polju natjecanja će se održati 15. i 16, travnja. Hrvatski judo savez je potvrdio kako će nastupiti Karla Prodan, 24-godišnja članica splitskih Pujanki, kojoj će ovo biti prvo natjecanje nakon godinu i pet mjeseci.

- Osjećam se uzbuđeno, nisam se dugo borila stoga mi je jako drago da će mi prvo natjecanje biti baš u Dubrovniku jer se tamo volim boriti. Osjećam se spremno, nadam se da ću to i pokazati u nedjelju. Oporavak je bio dug, pun uspona i padova. Imala sam malo više ozljeda u posljednjih godinu i pol dana, sada je to sve sanirano, potpuno sam zdrava i spremna! – kazala je Prodan.

Prodan je sudionica Olimpijskih igara u Tokiju, a uz nju HJS najavljuje posebno i 22-godišnja Dubrovkinja Petrunjela Pavić, judašica Dubrovnika 1966., europska mlađe seniorska prvakinja, koja, kao i Prodan, nastupa u kategoriji do 78 kilograma.

Na listi prijava je i dvostruki osvajač svjetske medalje, Nijemac Karl-Richard Frey u kategoriji do 100 kilograma.

25. travanj 2024 01:55