StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

Kakav lijep dan, tri srebra u apsolutnoj kategoriji jugovih plivača, dva pojedinačna i štafeta, s tim da je Vlaho Nenadić opet rušio državni rekord!

Piše Tonči Vlašić
21. prosinca 2022. - 23:23

Obojica jugovih plivača su na kraju drugog dana državnog prvenstva u malom, 25-metarskom bazenu, zauzela drugo mjesto u finalima apsolutne kategorije, te su državni seniorski doprvaci, a to je uspjelo mlađem junioru Vlahu Nenadiću u disciplini 100 metara slobodno, te mlađem senioru Michelu Brassardu u disciplini 200 metara leptir. Plus, druga je bila i jugova štafeta plivača četiri puta 200 slobodno u kojoj su uz Nenadića i Brassarda nastupili Juraj Barčot i Marko Baletin.

Nenadić je uz to opet rušio državni mlađe juniorski rekord. Prijepodne je plivao 48.79 što je bilo 39 stotinki sekunde brže od starog rekorda Roberta Vukičevića, člana zagrebačkog Maksimira, a sad je u finalu išao 48.22, dakle, danas je gotovo sekundu, točnije, 98 stotinki sekunde bio brži od startog hrvatskog rekorda, koji je stajao od 2018. godine.

Brassard je jutros isplivao mlađe seniorski rekord, i to za 69 stotinki sekunde - 1:57.85. U finalu apsolutne kategorije išao je sporije, 1:59.20, ali više nego dovoljno za naslov seniorskog doprvaka, novu medalju. Prijepodne je Brassard osigurao naslov državnog mlađe seniorskog prvaka Hrvatske na 200 leptir, dok je Nenadić tad uzeo zlato u mlađe juniorskoj konkurenciji, srebro u juniorskoj, te broncu u mlađe seniorskoj na 100 metara slobodno.

U finalnom bloku nastupile su i dvije Jugašice: Tonka Bušković je bila jedanaesta na 800 metara slobodno, a Lara Šurković, rođena 2009. godine, jedanaesta na 100 metara slobodno uz napomenu kako je bila jedna od tri najmlađe u finalima. Plus, od plivača u finalnom bloku apsolutne kategorije nastupio je još Barčot, koji je bio šesti na 200 leđno, a šesnaesti na 100 mješovito. 

Kapekašice, mlađe juniorke Ana Franić i Hana Muminagić su u finalu apsolutne kategorije na 200 metara leđno zauzele sedmo odnosno jedanaesto mjesto.

Plivački klub Jug nakon drugog dana prvenstva u Rijeci ima dva zlata, četiri srebra i jednu broncu, dok je KPK vlasnik jedne bronce.Prvenstvo traje do petka, 23. prosinca. 

20. travanj 2024 06:34