StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE Štafeta stigla do četvrtfinala, kiša prekinula precizno

Piše Tonči Vlašić
25. srpnja 2020. - 08:00
Marko Batinić (HVIDRA Gromača) i Karmelo Vučković (Slivno) zauzeli su osmo mjesto u disciplini brzinsko štafetono izbijanje na pojedinačnom juniorskom prvenstvu Hrvatske u boćanju (igrači do 18 godina), koje se igra u organizaciji Boćarskog kluba Sveti Jakov Jadranovo.

- Plasirali su se u četvrtfinale, što je dobar rezultat. Na kraju osmi. Prvog dana poraženi su u disciplini par klasično na startu natjecanja, a u disciplini bližanje i izbijanje u krug ždrijeb se poigrao s našom dvojicom juniora, te su jedan protiv drugohg igrali u 1. kolu, šesnaestini finala. Batinić je dobio Vučkovića s 21:19 te potom igrao protiv Filipa Klarića, člana Svetog Jakova, najboljeg juniora Hrvatske, koji je prošle godine u svih šest disciplina bio u finalu. U tri je otišao do kraja, osvojio zlato. Marko je izgubio s 24:17 taj dvoboj. Drugog dana prvenstva počelo je i natjecanje u disciplini precizno. Kiša je prekinula nastup Batinića. Prvenstvo bi se zbog lošeg vremena trebalo nastaviti u Boćarskom domu Podvežica u Rijeci. Do kraja prvenstva Vučković bi trebao trčat brzinca, a obojica nastupiti u pojedinac klasično. S obzirom na novi sustav natjecanja, eliminacijski od starta, a što nije bio slučaj na prethodnim natjecanjima, treba imati i sreće prilikom ždrijeba. U obje discipline prvog dana to nije bio slučaj. Naprotiv, naši su za suparnike dobili prve favorite – istaknuo je Luko Hendić, voditelj Dubrovačko-neretvanske ekipe.

Prvenstvo, koje je počelo na terenima u Jadranovu, te Selcu, Driveniku i Hreljinu, a koje bi se trebalo nastaviti u Rijeci, u dvorani zbog lošeg vremena, traje do nedjelje, 26. srpnja. 
23. travanj 2024 08:43