StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

JUNIORSKO POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE Poigrao se ždrijeb s našima: jedan protiv drugog na startu, a bolji zatim na prvaka

Piše Tonči Vlašić
23. srpnja 2020. - 16:57
Počelo je jutros na boćalištu u Jadranovu kraj Crikvenice, te na terenima u Selcu, Driveniku i Hreljinu, juniorsko pojedinačno prvenstvo Hrvatske, koje će završiti u nedjelju, 26. srpnja. Prve medalje će se u konkurenciji igrača do 18 godina dijeliti u petak, 27. srpnja, i to tri kompleta (parovi klasično, bližanje i izbijanje u krug te brzinsko štafetno izbijanje), u subotu jedan kompet (precizno izbijanje), a u nedjelu preostala dva (brzinsko izbijanje i pojedinac klasično).

Najjužniju hrvatsku županiju, Dubrovačko-neretvansku, na prvenstvu, koje organizira Boćarski klub Sveti Jakov, predstavljaju Karmelo Vučković (Slivno) i Marko Batinić (HVIDRA Gromača) pod vodstvom Luka Hendića.

- Novi je sustav natjecanja, po 32 najbolja u svakoj disciplini. Ždrijeb se poigrao s našom dvojicom boćara, te su Vučković i Batinić bili suparnici na startu, a taj dvoboj je odlučivao tko će u idućem krugu, osmini finala, igrati protiv prvog favorita, najboljeg juniora Hrvatske, Filipa Klarića, inače člana kluba domaćina, koji je na prvenstvu 2019. godine osvojio u svakoj disciplini medalju, u tri uzeo zlato, a u tri srebro. Batinić je dobio Vučkovića s 21:19, a nakon toga izgubio od Klarića s 24:17. Za razliku od starog sustava natjecanja u novom nema popravnog, tko izgubi ispada, te sad treba imati i sreće prilikom ždrijeba, a što naš dvojac nije imao na startu natjecanja u disciplini bližanje i izbijanje u krug – istaknuo je Hendić.
24. travanj 2024 15:05