StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

Jugov trijumf - Vlaho Nenadić i Michel Brassard rušili državne rekorde te osvojili naslove prvaka Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
21. prosinca 2022. - 12:23

Jugovo prijepodne u Rijeci, Vlaho Nenadić, te nakon njega Michel Brassard su prvaci Hrvatske u malom, 25-metarskom bazenu, koje se održava u Rijeci. Uz to su obojica rušila državni rekord. Nenadić mlađe juniorski na 100 slobodno, a Brassard mlađe seniorski na 200 leptir. 

Nenadić je uz naslov prvaka u svojoj, mlađe juniorskoj konkurenciji na 100 slobodno uzeo i srebro u juniorskoj te broncu u mlađe seniorskoj konkurenciji, a poslijepodne ga čeka seniorsko finale. Vrijeme novog hrvatskog rekorda je 48.79 što je 39 stotinki sekunde brže od starog, kojeg je prije četiri godine isplivao Robert Vukičević, član zagrebačkog Maksimira

Brassard je ‘skinuo‘ Dominika Karačića iz zagrebačke Mladosti, koji je 2018. godine plivao 1:58.54. Jugaš danas 1:57.85, dakle, 69 stotinki sekunde brže. I Brassarda čeka poslijepodne seniorsko finale. 

Jugašica Lara Šurković je na 100 slobodno peta u mlađe juniorskoj konkurenciji (osma u juniorskoj i mlađe seniorskoj, te deveta u seniorskoj konkurenciji), Kapekašica Ana Franić na 200 leđno izborila je seniorsko finale (peta u mlađe juniorskoj konkurenciji, šesta u juniorskoj, te osma u mlađe seniorskoj), Jugaš Juraj Barčot je četvrti na 200 leđno u mlađe seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, a sedmi u seniorskoj, te ga čeka poslijepodne finale. 

Plivački klub Jug je tako pod vodstvom Frane Ćirka i Andreja Drobca u drugom od sedam dijelova prvenstva Hrvatske u malom, 25-metarskom bazenu osvojio četiri medalje (dvije zlatne, te jednu srebrnu i brončanu). KPK ima broncu iz prvog dijela prvenstva, koju je u mlađe juniorskoj konkurenciji uzela štefate 4 puta 50 slobodno u sastavu Ana Franić, Hana Muminagić, Laura Milina i Antea Andrijić.

Prvenstvo traje do petka, 23. prosinca.

24. travanj 2024 07:31