StoryEditorOCM
OstaloBENGALKE, KONFETE I CVIJEĆE NA DOČEKU

Judašica Dubrovnika 1966. Petrunjela Pavić donijela zlato s Europskog mlađe seniorskog prvenstva u Dubrovnik: Već sutra imam novi ispit, ali u školi!

Piše Tonči Vlašić
30. listopada 2022. - 18:15
Doček judašice Dubrovnika 1966. Petrunjele Pavić, europske mlađe seniorske prvakinje do 78 kilogramaBožo Radić/cropix/

Bronca s juniorskog, prošle godine srebro s mlađe seniorskog, evo sad je stiglo i ovo zlato – vratila se Petrunjela Pavić s Europskog mlađe seniorskog prvenstva, koje je održano u Sarajevu. Nju i trenera Matea Semiza dočekali su ispred dvorane u Gospinom polju, te im zapljeskali na sjajnom uspjehu.

Drugi put u svojoj povijesti zlato s mlađe seniorskom prvenstvu Europe stiglo je u Dubrovnik. Prvo je osvojila Ivana Šutalo, judašica Dubrovnika pod vodstvom profesora Željka Đapića u Tel Avivu 2016. godine (prof. Đapić nas je napustio početkom kolovoza ove godine u 67. godini života).

image

Doček judašice Dubrovnika 1966. Petrunjele Pavić, europske mlađe seniorske prvakinje do 78 kilograma

Božo Radić/cropix/
image

Frano Stjepović, Mateo Semiz, Petrunjela Pavić, Klara Mitrović i Igor Janković

Božo Radić/cropix/
image

Doček judašice Dubrovnika 1966. Petrunjele Pavić, europske mlađe seniorske prvakinje do 78 kilograma

Božo Radić/cropix/

Frano Stjepović je uručio Petrunjeli cvijeće, Klara Mitrović, predsjednica Dubrovnika 1966., istaknula je kako je ovo najuspješnija godina kluba.

- Imali smo svi tijekom cijele godine uspjeha, a ovo zlato je uljepšalo kraj godine. Drago mi je da sam dio tog uspjeha kluba – rekla je Pavić.

Osvrnula se na finalnu borbu. Rafael Barkiđija s LTV-a je upitao: Je li bio pristisak s obzirom kako je prošle godine poražena u finalu?

- Bila je lagana trema, nije bilo pritiska. Ali, željela sam se popeti tu još jednu stepenicu. Želja je bila baš velika. Ta trema je bila kočnica u početku, ali kako je borba odmicala, bilo je sve bolje i bolje.

Nakon tatamija, najvećeg uspjeha, Petrunjelu čeka ispit na fakultetu.

- Da, već sutra.

Nakon toga će u Baku na Grand Slam. Petrunjela je zaključila mlađe seniorsku karijeru. 

- Odlazak na Olimpijske igre je cilj, iduće su u Parizu 2024. godine. Do tad se nadam medalji na seniorskom EP-u, ali i medalji s Grand Slama i Grand Prixa, sve to bi me približilo da uspijem izboriti nastup na Olimpijskim igrama.

Zahvalila se Petrunjela svima u klubu, obitelji i prijateljima.

- Bez svih njih ništa ovog ne bi bilo - rekla je.

03. lipanj 2023 12:21