StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

IZVRŠNI ODBOR PRIHVATIO PRIJEDLOGE SPORTSKE KOMISIJE, ALI... Luko Hendić: ‘Ako ne nastavimo sezonu do 27. lipnja, ona se poništava‘

Piše Tonči Vlašić
20. svibnja 2020. - 16:13
Prihvaćeni su prijedlozi sportske komisije Hrvatskog boćarskog saveza kako zaključiti sezonu. Dakle, sezona 2019./20. u Prvoj hrvatskoj ligi, koja je prekinuta tri kola prije kraja ligaškog dijela, neće se nastaviti odigravanjem ta tri kola, već će samo četiri prvoplasirana kluba igrati završni turnir, Final 4, te odlučiti o prvaku. Naša županija ima jednog prvoligaša – Metković, koji je u trenutku prekida bio na predzadnjem, devetom mjestu. Dakle, za njega je sezona završena, a budući je prijedlog da iduće sezone imamo dvije skupine Prve hrvatske lige, sjevernu i južnu s po osam klubova, te ako se to dogodi, i dalje će igrati u najvećem rangu. Zatim, što se tiče Druge hrvatske lige – jug u kojoj nastupaju klubovi iz naše županije. Odluka je - odigrat će se preostala tri kola, te, kažem, ako Skupština Hrvatskog boćarskog saveza prihvati prijedlog izmjene sustava natjecanja u Prvoj ligi u sezoni 2020./21., tad će u južnu skupinu Prve hrvatske lige ući četiri najbolja drugoligaša s juga. Ako se pogleda trenutni poredak na prve četiri pozicije su čak tri kluba iz naše županije, Hajduk je prvi, Komolac treći, a Župa dubrovačka HE četvrta. Dakle, može se dogoditi da u sezoni 2020./21. imamo čak četiri prvoligaša. Što se tiče Treće hrvatske lige, konkretno, naše skupine, Dubrovnik / Neretva, do prekida je odigrano samo sedam kola. Prihvaćen je prijedlog sportske komisije da se odigraju susreti 8. i 9. kola, dakle, zaključi prvi dio lige, ne igra drugi, preostalih devet kola, već da nakon završetka 9. kola četiri najbolja sastava igraju Mini ligu, te dobijemo poredak od 1. do 4. mjesta. Ukoliko Skupština prihvati novi sustav natjecanja, osim dvije skupine Prve hrvatske lige s po osam klubova, trebali bi i dalje imati dvije skupine Druge hrvatske lige s po 10 klubova, te četiri skupine Treće hrvatske lige, dva najbolja kluba iz naše skupine Treće hrvatske lige u sezoni 2019./20. izborit će plasman u južnu skupinu Druge hrvatske lige – rekao je Luko Hendić, tajnik Županijskog boćarskog saveza te član Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza.

image
Luka Gašpar, Pločanin, osvajač medalja na juniorskom SP-u 2018. godine i Luko Hendić, tajnik Boćarskog saveza Dubrovačko neretvanske županije, te član IO Hrvatskog boćarskog saveza foto: Tonči Vlašić


- Činjenica je kako u ovom trenutku još nemamo dozvolu nacionalnog Stožera Civilne zaštite za igranje na otvorenom, te igranje u dvorani. Ukoliko je dobijemo za koji dan, plan je da nastavak sezone bude 13. lipnja. Drugi termin za početak je sedam dana poslije, 20. lipnja, a zadnji rok za nastavit sezonu je 27. lipnja. Ukoliko ne krenemo 27. lipnja, tad se poništava kompletna sezona - naglasio je Hendić, koji je potvrdio kako je prihvaćen i prijedlog za završetak juniorske Hrvatske lige. Preostala kola u sjevernoj i južnoj skupini se neće igrati, već će vodeći sastavi u trenutku prekida na neutralnom terenu, 22. lipnja u Zadru, odlučiti o prvaku. Na vrhu sjeverne skupine bili su juniori Boćarskog kluba Sveti Jakov Jadranovo, a na jugu reprezentacija Dubrovačko-neretvanske županije. Sveti Jakov Jadranovo je bio bez izgubljenog boda, sve pobjede, međutim, nije matematički osigurao prvo mjesto, a što je uspjelo na jugu juniorima Dubrovačko-neretvanske županije.

Još prije Izvršni odbor HBS-a donio je odluku kako neće biti Kupa Hrvatske, te kako ove godine nećemo imati pojedinačna državna prvenstva.
19. travanj 2024 21:01