StoryEditorOCM
OstaloPRVA HRVATSKA LIGA ODBOJKAŠICA

IZGUBLJENA BITKA ZA TREĆE MJESTO NAKON 125 MINUTA Dubrovnik osvojio bod u Zadru, a bio je tako blizu uzeti sva tri

9. veljače 2020. - 00:22
Odbojkašice Dubrovnika su četvrte na kraju prvog kruga natjecanja u Prvoj hrvatskoj ligi jer u četvrtom setu utakmice posljednjeg, 18. kola nisu iskoristile u Zadru protiv Zadra meč loptu za novu, desetu pobjedu, s kojom bi one bile treće, a odbojkašice Zadra četvrte.

Zadar je dobio prvi set s 25:18 nakon čega kreće Dubrovnik. Iščupao je drugi set s 27:25, zatim dobio treći s 25:20, te imao već spomenutu meč loptu u četvrtom. S pobjedom 3:1 uzvratio bi još jače Zadru za poraz u Gospinom polju. U tom slučaju bi bio uspješniji u međusobnim ogledima (3:2 u Dubrovniku za Zadar). Ovako, Zadar se spasio u četvrtom setu, kojeg je na kraju dobio s 26:24, a potom je domaćin bio uspješan i u petom, odlučujućem setu, i to s 15:12, te je opet protiv Dubrovnika uzeo dva boda. Utakmica u Zadru trajala je 125 minuta igre.

Na kraju Zadar treći s 33 boda, a Dubrovnik četvrti s 31 bod. Don Bosco je peti s 28 bodova. Na prve dvije pozicije Dinamo i HAOK Mladost II s po 49 bodova. Tih pet ekipa će razigravati za plasman u Super ligu, najveći rang. Prenose međusobne rezultate, a svaka ekipa će odigrati još po osam utakmica, sa svakim još jedmom, doma i vanka. Tko bude nakon toga najbolji taj će izravno u veći rang, a drugi će razigravati za isto.

Ostalih pet sastava Prve hrvatske lige (plasirani od 6. do 10. mjesta, redom: Veli Vrh, Nova Gradiška, Karlovac, Drenova i Kostrena) u nastavku će razigravati za ostanak.

Dubrovnik je u Zadru pod vodstvom Mirjane Vreće i Marine Radić igrao u sastavu: Anđela Čuljak, Marijeta Lolić, Nina Jakić, Mara Šilje, Petra Ramić, Karla Burđelez, Ivana Marinović, Petra Putica, Nora Đurić, Doris Buzolić, Martina Vreća, Hana Dilberović, Lucija Barač i Gabriela Stipanović.
DRUGI KRUG SEZONE
Drugi krug prvenstva, mini liga za poredak od 1. do 5. mjesta, počinje 15. veljače.

24. travanj 2024 19:42