StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

IZAĐITE NA BALKONE, POZDRAVITE ‘PITURE‘ Dobili i Dugo Selo, te je sve spremno za dugo i drugo slavlje naslova prvaka Hrvatske u Gospinom polju!

Piše Tonči Vlašić
25. travnja 2021. - 12:59
Ovako je bilo 2017. godine - Libertas Marinkolor prvi put prvak Hrvatske. Četiri godine poslije opet će se slaviti u Gospinom polju naslov prvaka!!!Tonči Vlašić

Slavit će 'Pituri' 8. svibnja, kad budu igrali protiv Srdočija, naslov prvaka Hrvatske. Kancelarija dubrovačkog kluba, svi u dubrovačkom klubu bi bili presretni kad bi ovaj vrag od korone do tad finuo, te kad bi mogli slaviti s navijačima, kao što je bilo 2017. godine kad su prvi put osvojili naslov prvaka Hrvatske.

Evo sad i druge 'kante' u vitrinama dubrovačkog kluba. Podići će je Filip Ćipin, Tomislav Japec i Miho Simović krajem svibnja, nakon što se odigra, posljednje, 22. kolo. Danas, četiri su kola do kraja. 'Pituri' i dalje imaju stopostotan učinak. Dobili su svih 18 utakmica, i to čak šesnaest sa čistih 3:0, a tek dvije s 3:1, osigurali četiri boda prednosti ispred prvih pratitelja, GSTK Zagreb i varaždinskog StaRR-a, branitelja naslova. GSTK Zagreb su dobili usred Gospina polja u zadnjem kolu prvog dijela s 3:0, a pritom nisu izgubili niti jedan jedini set. StaRR nije imao opravdanje za nedolazak u Dubrovnik, ali jučer, u 17. kolu, pobjeda usred Varaždina. Danas, niti 24 sata nakon trijumfa u domu sad već bivšeg prvaka, svladali su u Dugom Selu istoimenog domaćina. Opet s 3:0.

Libertas Marinkolor će na svoj dres nakon ove sezone prišiti drugu zvjezdicu državnog prvaka, a hoće li i četvrtu zvjezdicu Kupa Hrvatske, hoće li nakon 2017. po drugi put osvojiti duplu krunu? Još se ne zna kad će se i kako igrati završnica Kupa Hrvatske, natjecanje koje je prvo izdanje imalo 2017. godine. U sva četiri protekla izdanja finale je igrao Libertas Marinkolor, dobio finale 2017., 2018. i 2020. godine. U prvenstvu treće finale doigravanja za prvaka bilo je sretno, nakon trijumfa 2017., poraz od StaRR-a u iduća dva finala.

Od prošle sezone nema više doigravanja. Tko je najbolji u ligaškom dijelu, taj slavi. StaRR je bio lider u trenutku prekida prošle sezone, Libertas Marinkolor drugi, sa samo dva poraza, i to samo od prvaka, te je, unatoč činjenici da se nije igalo do kraja, slavilo u Varaždinu. Međutim, ove godine zamijenile su se uloge. Libertas Marinkolor dominira. Konkurenciji nije ostalo ništa drugo nego da mu čestita!

Dubrovački sport 14 dana nakon povijesnog uspjeha košarkašica Raguse, prvog povijesnog trofeja dubrovačke košarke, ima razloga za novu radost. Bravo za Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor! 

image
STK LIbertas Marinkolor - predsjednik Marinko Matulović, igrači Tomislav Japec, Miho Simović i Filip Čipin, te trener Joško Martinović
Tonči Vlašić

16. travanj 2024 21:24