StoryEditorOCM
OstaloSVJETSKO PRVENSTVO

Ivana i Josipa ‘preskočile‘ repasaž, izborile iz prve polufinale, veloluške blizanke zaveslaj su bliže Olimpijskim igrama u Parizu: ‘Sve je išlo po planu!‘

Piše Tonči Vlašić
19. rujna 2022. - 10:59

Veloluške blizanke, najbolje hrvatske plivačice, Josipa i Ivana Jurković, zauzele su treće mjesto u svojoj, drugoj kvalifikacijskoj skupini Svjetskog prvenstva u dvojcu bez kormilara, te tako ostvarile prvi cilj, plasirale su se u polufinale.

Po tri najbolje posade iz svake skupine su napravile taj korak naprijed, dok će ostale posade sutra imati repasaž. Polufinale su iz njihove skupine još izborile Rumunjke i Amerikanke, a iz prve kvalifikacijske skupine Nizozemke, Britanke i Talijanke.

- Sve je išlo po planu od početka do kraja i nije bilo nikakvih problema. Plan je bio pokušat se držati što bliže Rumunjkama i tako smo i odradile.. Iznenadile su nas možda malo Čehinje, ali znale smo da su krenule prejako jer smo uvijek s njima u borbi, što se zadnjih 500 metara i pokazalo. Mi smo digle finiš, odradile svoju utrku i osigurale direktan plasman u polufinale - rekla je Josipa Jurković.

Polufinala u češkim Račicama su u četvrtak, 22. rujna, a finala u subotu, 24. rujna.

image

Slave sestre Jurković

Damir Krajac/Cropix

Sestre Jurković za cilj imaju nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, a za to treba biti među jedanaest najboljih posada svijeta iduće godine.

Račice su im već u dobrom sjećanju. Tu su osvojile naslov svjetskih prvakinja u uzrastu do 23 godine.

Ove godine, unatoč problemu s ozljedom na početku sezone, rezultati sestara Jurković su za svaku pohvalu.

18. travanj 2024 01:55