StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Iva Oberan na finalu sezone u Jeruzalemu, doznala je suparnicu na startu, a to će u rasprodanoj Areni pred 11.000 gledatelja biti...

Piše Tonči Vlašić
20. prosinca 2022. - 09:14
Mateo Semiz, šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966. je jedan od trenera hrvatske reprezentacije, te Iva Oberan na SP-u u Taškentu 2022. godine

Iva Oberan, judašica Župe dubrovačke, nastupa u Jeruzalemu na završnom turniru iz IJF World Judo Tour serije, koji počinje danas i traje do 22. prosinca.

IJF Masters, koji pobjedniku donosi čak 1800 bodova na svjetskoj rang listi, okupio je 36 najboljih u svakoj kategoriji, a od ukupno 14 kategorija nastupa dvanaest brojeva jedan.

Oberan je u kategoriji do 63 kilograma u kojoj nastupaju dvije najbolje sa svjetske rang liste, ukupno pet od šest najbolje plasiranih, sedam njih iz TOP 10... Iva, jedna od najmlađih, nastup je izborila kao 25., a ždrijeb joj je dodijelio na startu za suparnicu Anju Obradović iz Srbije. Ukoliko prođe tad je čeka domaća predstavnica, Izraelka Gili Sharir, deveta s rang liste, a sedma nositeljica Mastersa. Iva je u kvalifikacijskoj skupini ‘C‘ u kojoj je prva nositeljica Kanađanka Catherine Beauchemin Pinard, druga s rang liste. Broj jedan je Britanka Lucy Renshall. 

Inače, Oberan je jedna od četiri hrvatske judoke koje su izborile nastup na Mastersu. Preostale tri su Barbara Matić, koja nastupa u kategoriji do 70 kilograma, kao i Lara Cvjetko (njih dvije su bile u finalu SP-a, Matić je drugi put postala svjetska prvakinja, a Cvjetko ostvarila svoj najveći uspjeh), te Zlatko Kumrić, koji nastupa u kategoriji do 100 kilograma.

Zanimljivo je kako su za manje od pet sati rasprodane sve ulaznice za Masters u Pais Areni Jerusalem koja može primiti oko 11.000 gledatelja.

image

Iva Oberan, reprezentativka Župe dubrovačke

Oberan nastupa u srijedu, 21. prosinca, a tad će na tatami i preostale dvije hrvatske judašice, Matić i Cvjetko, koje su druga odnosno šesta sa svjetske rang liste. Kumrić, koji je 33. na svjetskoj rang listi, nastupa u četvrtak, 22. prosinca.

U stručnom stožeru hrvatske reprezentacije je i Dubrovčanin Mateo Semiz, šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966.

25. travanj 2024 11:48