StoryEditorOCM
OstaloHALO, SOFIJA!

Iva Oberan i Petrunjela Pavić doznale suparnice na startu seniorskog prvenstva Europe, Mateo Semiz: ‘Svaka pobjeda bi bila veliki uspjeh‘

Piše Tonči Vlašić
28. travnja 2022. - 22:54

Sve je spremno za Europsko seniorsko prvenstvo u judu. U Sofiju, glavni grad Bugarske, stigli su natjecatelji iz 40 država, ukupno 207 judaša i 151 judašica među kojima je jedanaest hrvatskih aduta od kojih su dva iz Dubrovačko-neretvanske županije, 22-godišnja Iva Oberan, članica Župe dubrovačke i 21-godišnja Petrunjela Pavić iz Judo kluba Dubrovnik 1966.

Ždrijeb je održan. Ivi je suparnica na startu 21-godišnja Čehinja Renata Zachova, europska juniorska prvakinja 2020. godine, a Petrunjelu čeka iskusna, 27-godišnja Anastasiya Turchyn iz Ukrajine, koja je 2014. bila europska juniorska prvakinja, a dvije godine poslije i mlađe seniorska prvakinja Europe. 

- Iva je dobila Zachovu na Grand Prixu u Portugalu početkom godine. Do tad je Čehinja bila uspješnija u prethodnim borbama. Suparnica Petrunjele je bila prošle godine na Olimpijskim igrama u Tokiju, te na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti gdje je izgubila borbu za broncu i zauzela peto mjesto. Nisu se do danas susretale. Uglavnom, nema opterećenja ni za Ivu, koja je tek drugi put na seniorskom EP-u, kao ni za Petrunjelu, kojoj je ovo prvi nastup na seniorskom EP-u – rekao je Mateo Semiz, šef struke Dubrovnika 1966., koji je u stručnom stožeru hrvatske reprezentacije na prvenstvu u Sofiji.

- Meni je kao treneru ovo prvi put kako sam na seniorskom EP-u. Cilj uoči dolaska u Sofiju se zna, što bolje odraditi borbu. Svaka pobjeda bi bila veliki uspjeh. Treba istaknuti kako su i Iva, i Petrunjela zaslužile svojim nastupima biti ovdje. Iva je bila druga na Grand Prixu, a Petrunjela je s dva Svjetska kupa ove godine donijela medalju – podsjetio je Semiz.

Oberan će na tatami u subotu, 30. travnja, nastupa u kategoriji do 63 kilograma, dok će Petrunjela, koja nastupa u kategoriji do 78 kilograma, u akciju u nedjelju, 1. svibnja, posljednjeg dana Europskog seniorskog prvenstva.

Kvalifikacije u petak i subotu počinju u 9.30, a u nedjelju u 10 sati, dok su finalni blokovi svaki dan od 16 sati.

19. travanj 2024 03:15