StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Iva Oberan, Anđela Violić i Petrunjela Pavić 2022. godinu otvaraju u Lisabonu, Mateo Semiz: ‘Prvi put su na Grand Prixu izvan Hrvatske!‘

Piše Tonči Vlašić
27. siječnja 2022. - 20:52

Prvi ispit, i to veliki, u (n)ovoj godini imaju Iva Oberan, Anđela Violić i Petrunjela Pavić. Na tatamiju u Lisabonu je IJF-ov Grand Prix. Oberan, članica Župe dubrovačke, nastupa u kategoriji do 63 kilograma, a Violić i Pavić, članice Dubrovnika 1966., u kategoriji do 70 odnosno do 78 kilograma.

- S ovim turnirom kreće IJF-ov Tour. Sve tri će prvi put nastupiti na jednom Grand Prixu izvan Hrvatske. Inače, do sad su nastupile samo na zagrebačkom Grand Prixu. Iva i Anđela će se boriti u subotu, a Petrunjela u nedjelju – istaknuo je Mateo Semiz, šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966., koji je jedan od dvojice trenera hrvatske reprezentacije na turniru u Portugalu. Drugi je Dragan Crnov iz Solina.

Na portugalskom Grand Prixu nastupit će 313 judoka iz 41 države s pet kontinenata, a boje Hrvatske branit će ukupno osam natjecatelja. Preostalih pet su: Ana Viktorija Puljiz iz Solina, koja će se boriti u kategoriji do 52 kilograma, zatim Katarina Krišto iz Dalmacijacementa koja nastupa u kategoriji do 63 kilograma, Lara Cvjetko iz zagrebačkog Black Belta u kategoriji do 70 kilograma, Ivana Maranić iz zagrebačke Pande u kategoriji preko 78 kilograma i Marko Kumrić iz Studenta u kategoriji do 100 kilograma.

SPTV će prenositi finalni blok od petka do nedjelje od 18 sati.

ŽDRIJEB

Ivu Oberan na startu čeka dvije godine mlađa, 20-godišnja Mađarica Brigitta Varga, brončana s posljednjeg Svjetskog juniorskog prvenstva. Ukupno je 27 judašica u kategoriji do 63 kilograma. Iva je 63. mjestu svjetske rang liste, a Varga na 60. mjestu. 21-godišnja Anđela Violić je slobodna na startu, a čeka je u 2. kolu 26-godišnja Britanka Katie Jemima Yeats Brown, 39. sa svjetske rang liste (Anđela je na 87. mjestu). U kategoriji do 70 kilograma je 17 judašica, a isto toliko je i u kategoriji do 78 kilograma gdje 21-godišnju Petrunjelu Pavić, koja je slobodna u 1. kolu, u 2. kolu čeka 26-godišnja Britanka Emma Reid, pobjednica Grand Slam turnira u Abu Dhabiju krajem prošle godine, koja je 22. na svjetskoj rang listi. Petrunjela je na 86. mjestu rang liste. 

20. travanj 2024 09:48