StoryEditorOCM
OstaloJUDO

HRVOJE LINDI 'Dubrovnik bi mogao dobiti i domaćinstvo Europskog judo prvenstva za mlađe seniore!'

30. ožujka 2017. - 14:57

Dubrovnik će ovog vikenda biti jedan od centara europskog juda. Domaćin je Europskog seniorskog kupa koji će 1. i 2. travnja okupiti 310 natjecatelja iz 26 država, ne samo Europe. Stižu judoke iz Australije, SAD-a, Mauricijusa

Na konferenciji za novinare, koja je održana u hotelu Royal Princess na Babinom kuku, najavljujući treće izdanje Europskog seniorskog kupa, na pitanje Bruna Blumenscheina, glasnogovornika Hrvatskog judo saveza i voditelja konferencije, kako čelnici europskog juda ocjenjuju prethodna dva izdanja turnira u Dubrovniku, Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza je rekao:

- U planu Europske judo unije je organizacija Europskog mlađe seniorskog prvenstva u Dubrovniku te europskog sudačkog seminara, koji je prije neki dan održao u Rimu, a čije bi iduće izdanje bilo u Dubrovniku. To je odgovor na vaše pitanje – istaknuo je Lindi.

Europsko mlađe seniorsko prvenstvo Europe se održava svake godine u studenom. Okuplja oko 350 do 400 natjecatelja. Na prethodnom, koje je krajem 2016. održano u Izraelu, Hrvatska je po prvi put osvojila zlato. Uspjelo je to Ivani Šutalo, judašici Dubrovnika, koja je povijesni uspjeh hrvatskog juda na spomenutom natjecanju ostvarila u kategoriji preko 78 kilograma. Šutalo, najbolja sportašica grada Dubrovnika, borit će se ovog vikenda na Europskom seniorskom kupu u Dubrovniku. Brani naslov, koji je osvojila prošle godine.

Program u Gospinom polju počinje oba dana u 10 sati kvalifikacijskim borbama. Svečano otvaranje je u subotu, 1. travnja, u 16 sati nakon čega slijedi finalni blok , dok je u nedjelju, 2. travnja, finalni blok počinje u 15 sati. Ždrijeb je zakazan u petak, 31. ožujka u 20 sati.

19. travanj 2024 01:01