StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

HRVATSKI KUP Sedmica Aediuma: četiri srebra i tri bronce!

27. ožujka 2017. - 14:30

Članovi Badmintonskog kluba Aedium osvojili su sedam medalja na turniru 2. kola Kupa Hrvatske za poletarce i juniore. U Novskoj, domaćinu turnira, nastupilo je 35 natjecatelja iz devet klubova iz Čakovca, Dubrovnika, Koprivnice, Kuče, Novske, Zagreba i Velike Gorice.

Dubrovački klub nastupio je s dvanaest natjecatelja pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana.

U uzrastu do 11 godina, Davor Makivić je osvojio srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji u kojoj je Niko Šumić bio četvrti (poraz u meču za broncu), Patrik Karamatić peti, a Patrik Konjuh sedmi. U muškim parovima Makivić i Karamatić su osvojili brončanu medalju, dok su Šumić i Konjuh bili četvrti. U konkurenciji poletarki Lučia Galjer je osvojila srebrnu medalju, a brončanu Lana Korać. U ženskim parovima Galjer i Korać su bile srebrne. Margarita Đurić je u pojedinačnoj konkurenciji bila šesta.

U konkurenciji juniorki najuspješnija članica Aediuma bila je Mia Čerjan s dvije medalje. Osvojila je srebro u pojedinačnoj i broncu u konkurenciji mješovitih parova. U istoj konkurenciji Barbara Janičić je bila peta, Andrea Vlašić jedanaesta, Leona Milković dvanaesta, a Maris Guca četrnaesta. Broncu u mješovitim parovima Čerjan je osvojila igrajući s Lukom Grubićem iz Čakovca, dok je Janičić igrajući s Linom Zadravecom iz Čakovca bila šesta, a osma Milković s Franom Pipunićem iz Zagreba. 

19. travanj 2024 18:49