StoryEditorOCM
OstaloPET KRUGOVA |

HRVATSKA SLAVI SVOJU OSMU MEDALJU U TOKIJU Tin Srbić olimpijski doprvak na preči

Piše Tonči Vlašić
3. kolovoza 2021. - 12:41

Tin Srbić je dobio za svoju vježbu 14.900, izjednačio svoju najvišu ocjenu u karijeri, te osvojio olimpijsku medalju, i to srebrnu na preči. Bivši svjetski prvak i aktualni svjetski doprvak ušao je u borbu za medalju kao jedan od favorita, te opravdao nastupom u Tokiju tu ulogu. Zlato je osvojio Japanac Daiki Hashimoto.

U kvalifikacijama sa startom 6.2 i na kraju ocjenom 14.633 u finale Srbić je ušao kao trećeplasirani. Za finale je pripremio svoju najjaču vježbu sa startom 6.5. Hashimoto je osvojio zlato s ocjenom 15.066, a broncu Rus Nikita Nagornji s ocjenom 14.533.

Srbić je tako nakon dvije medalje sa svjetskih prvenstava (zlato i srebro), te dva srebra s europskih prvenstava, osvojio svoju prvu olimpijsku medalju, a ukupno drugu za hrvatsku gimnastiku. Prva je bila oko vrata Filipa Ude na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Ude je uspjeh ostvario na konju s hvataljkama.

Hrvatska je stigla u Tokiju do svoje osme medalje, trećeg srebra, ima isto toliko zlatnih medalja, te dvije bronce. Igre traju do nedjelje, 8. kolovoza. Mogu li naši nadmašiti rekord od deset medalja na jednim igrama, koliko ih je osvojeno u Riju 2016. godine?

image
Tin Srbić
Lionel Bonaventure
23. travanj 2024 13:13