StoryEditorOCM
OstaloPJESMA U GOSPINOM POLJU

Hrvatska od 0:2 do 3:2, Karković: ‘Bili smo mjestima gdje je bilo gledatelja, ali nismo nigdje osjetili tu povezanost s njima, kao što je to bio slučaj sad u Dubrovniku!‘

Piše Tonči Vlašić
25. siječnja 2023. - 22:39

Od 0:2 do 3:2, te slavlja. Austrija je bolje krenula, a Hrvatske je preokrenula, te se pjevalo, slavilo, skakalo od sreće u Gospinom polju.

Hrvatska - Austrija 3:2

Gaćina - Levenko 0:3 (11:13, 8:11, 7;11), Pucar - Habesohn 2:3 (11:2, 11:7, 5:11, 8:11, 4:11), Zeljko - Serdaroglu 3:0 (11:8, 11:5, 11:9), Gaćina - Habesohn 3:0 (11:6, 11:9, 11:9), Pucar - Levenko 3:0 (11:6, 11:6, 11:4)

- U prva dva meča je problem bio, možda će zvučati čudno, to što se domaćin toliko potrudio oko nas, organizacija sjajna, toplina, ljubav, briga, plus došao je veliki broj gledatelja u dvoranu. I ja kao trener sam to osjetio, a vjerujem i igrači, koji su imali veliku želju uzvratiti domaćinu i navijačima s pobjedom na tome. Ta velika želja bila je u prva dva meča kočnica. Izgorjeli smo od prevelike želje, te nismo mogli pružiti najbolje što možemo. S druge strane to je podiglo krila Austrijancima, pogotovo njihovom drugom igraču, koji je slabiji od naših igrača po rankingu, ali koji je zbog svega što sam rekao odigrao svoj najbolji tenis. I kad se sve to poklopilo, imali smo 0:2 – koju minutu nakon pobjede pričao je naš izbornik Neven Karković.

- Koliko god vas publika diže, stolni tenis ipak nije kontaktan sport, već je u njemu potrebna mirnoća. Ako malo ruka zadrhti, tad nema loptice na stolu. To se događalo. I Andrej Gaćina, i Tomislav Pucar su u prva dva meča odigrali ispod svoje razine, naročito Gaćina. Međutim, Filip Zeljko na ‘trici‘ sa svojim stavom u meču, te prema publici, gestikulacijom, naravno, na kraju pobjedom, održao je sve nas budnima. Čak je svojim nastupom unio dodatnu energiju u dvoranu, a to su osjetili i Gaćina, i Pucar, koji, kao da su se probudili iz nekog sna, te su odigrali daleko bolje nego u prva dva meča, te smo se na kraju svi veselili.

Hrvatska je lider skupine. Dobila je oba suparnika, Austrija ima polovičan učinak, a Španjolska dva poraza. Prva dva mjesta vode na EP u Švedsku.

BITKA ZA PRVO MJESTO 

U našoj kvalifikacijskoj skupini je još Španjolska, koju su naši i Austrija dobili na njenom terenu. Hrvatska je bila bolja s 3:1, a Austrija s 3:2. Prva dva mjesta vode dalje, čak će i dva najbolja trećeplasirana nastaviti natjecanje (ukupno je šest kvalifikacijskih skupina), ali prvo mjesto u skupini donosi prednost u ždrijebu.

- Napravili smo veliki korak prema cilju. Čak i da izgubimo od Austrije i Španjolske u drugom dijelu skupine, treba se dogoditi da Španjolska dobije i Austriju, te da se tako zatvori krug u kojem ćemo svi imati po dvije pobjede i dva poraza. Međutim, s obzirom kako smo i mi, i Austrija bili uvjerljivi protiv Španjolske, trebali bi baš i jedni, i drugi odigrati loše pa da ne izborimo plasman u završnicu EP-a.

image

Hrvatski izbornik Neven Karković

Tonči Vlašić/

Nakon meča su se družili s navijačima, nema tko se nije želio slikati s njima za uspomenu, dijelili su autograme…

- Bili smo mjestima gdje je bilo gledatelja, ali nismo nigdje osjetili tu povezanost s njima, kao što je to bio slučaj sad u Dubrovniku. Iskreno, u jednom trenutku sam se osjetio kao Zlatko Dalić, kad je pljeskao navijačima u Dohi nakon uspjeha. Ponavljam, i mi smo sad osjetili tu toplinu, tu brigu domaćina, tu ljubav ljudi s ovog područja, koji su došli podržati nas, da je osjećaj u ova dva dana bio fantastičan. Sjajan – naglasio je Karković.

Hrvatska stolnoteniska reprezentacije će tako svoj prvi službeni nastup u Dubrovniku pamtiti po pobjedi.

- Mi ne možemo sve mečeve igrati u Dubrovniku, ali kad bude prilika, naravno da ćemo opet doći. Još kad se ostvari ovakva pobjeda, kad se njom dodatno povežete s publikom, to se osjeća – dodao je hrvatski izbornik.

USKORO SLIKOVNICA HRVATSKA - AUSTRIJA 3;2

24. travanj 2024 08:19