StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Hrvatska doznala suparnike u skupini elitnog kruga kvalifikacija za SP, Dario Marinović dva puta ‘u sridu‘, a jednom u ‘ništa‘

Piše Tonči Vlašić
8. lipnja 2023. - 14:49

Slovačka, Francuska i Njemačka – to su suparnici Hrvatske u skupini elitne runde kvalifikacija za Svjetsko malonogometno prvenstvo. U skupini ‘A’ su Kazahstan, Rumunjska, Azerbajdžan i Nizozemska, u skupini ‘B’ Ukrajina, Poljska, Srbija i Belgija, u skupini ‘D’ Španjolska, Italija, Slovenija i Češka, te u skupini ‘E’ Portugal, Gruzija, Armenija i Finska.

Svatko sa svakim, doma i vanka, šest je ispita. Prva dva kola su od 11. do 20. rujna, treće i četvrto od 2. do 11. listopada, a peto i šesto od 11. do 20. prosinca. Pobjednik skupine ide izravno na SP, a četiri od pet najboljih drugoplasiranih razigravaju za preostala dva mjesta (igra se u travnju 2024. godine).

- Nadam se kako ću se u karijeri moći pohvaliti kako sam igrao i na Svjetskom prvenstvu – poželio je još uoči prvog kruga kvalifikacija Dario Marinović, najbolji strijelac reprezentacije svih vremena. Četiri puta je Mokošan bio sudionik EP-a, bio je 2012. Srebrna kopačka, ali bez SP-a na kojem je Hrvatska bila samo jednom, i to 2000. godine u Gvatemali kad je jedan drugi Dubrovčanin, Božidar Butigan bio izabran za najboljeg vratara SP-a, a mini ‘Vatreni‘ na kraju zauzeli peto mjesto.

PRIMIĆ, MARINOVIĆ I KURAJA

Zoran Primić, Dario Marinović i Marko Kuraja su trojica iz Gospina polja, koji su igrali u prvom krugu kvalifikacija za SP, osvajanjem prvog mjesta u skupini u kojoj su bili Mađarska i Izrael izborili mjesto u elitnom krugu kvalifikacija. 

Hrvatska je pod vodstvom Marinka Mavrovića ostvarila tri pobjede i jedan remi u prvom krugu, dobila oba puta Izrael, a protiv Mađarske slavila kod kuće, a uzela bod u gostima...

Primić i Marinović su igrači Squarea, a Kuraja Olmissuma

image

Zoran Primić, Dario Marinović i Marko Kuraja, hrvatski malonogometni reprezentativci

Tonči Vlašić/

Hrvatska je bila uz Španjolsku, Portugal, Ukrajinu i Kazahstan u prvoj jakosnoj skupini ždrijeba, Gruzija, Italija, Poljska, Rumunjska i Slovačka u drugoj, Armenija, Azerbajdžan, Francuska, Srbija i Slovenija u trećoj, te Belgija, Češka, Finska, Njemačka i Nizozemska u četvrtoj.

- Puno je ekipa koje su izjednačene, ali najteže bi nam bilo ako bi izvukli Gruziju iz druge skupine, Francusku iz treće, te Češku iz četvrte skupine. Najidealnije Slovačka iz druge, možda Rumunjska, zatim Armenija iz treće, te svakako Njemačka iz četvrte. Kad je u pitanju četvrta skupina tu sam načisto – rekao je Marinović.

Dvije od tri želje su mu se ispunile (Slovačka i Njemačka), jedna nije. Francusku nije želio vidjeti. Najvažnije, nadamo se kako će vidjeti iduće godine Svjetsko prvenstvo.

24. travanj 2024 22:02