StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Hoće li igrati? Trenirao je jučer malo, danas će... Square se sprema za Makarsku. Sigurno ne može računati na jednog igrača. Potvrđeno, i iduće kolo je na televiziji!

Piše Tonči Vlašić
16. ožujka 2023. - 11:42
Dario Marinović s Matom Cvjetkovićem uoči utakmice s Pulom, koju je propustio zbog upale grlaTonči Vlašić/

Dario Marinović je jučer bio na treningu, ali se nije radio previše. Danas će pokušat, kaže, više, te ako bude u redu, možda i zaigra koju minute u derbiju 16. kola u kojem je Square u petak navečer u Makarskoj gost aktualnog prvaka, momčadi Novo vrijeme. Makarani su bili najbolja momčad prvog dijela. U nastavku sezone prosuli su lijepu prednost osvojivši samo 8 od 18 bodova, a Square šest više. ‘Crveno plavi’ su bodove gubili samo u Gospinom polju odigravši na startu drugog dijela 2:2 s Futsal Dinamom odnosno 1:1 prošlo kolo protiv Pule.

Sve ostalo su dobili, između ostalog uzeli sva tri boda u gostima kod Crnice, te AFC Universitasa.

Tri su kola do kraja ligaškog dijela. Tko će zauzeti koju poziciju za doigravanje? Što ako Pula, koja je uzela oba domaća trofeja ove sezone, Superkup i kup, i koja je igrala europsku Ligu prvaka, ne uspije izboriti mjesto među četiri najbolja? Hoće li među četiri uspjeti biti Futsal Dinamo? Budeš, recimo, prvi ili drugi u ligaškom dijelu, a čeka te u četvrtfinalu Pula!? Da, i to se može dogoditi. Uglavnom, bit će super zanimljivo u tri preostala kola ligaškog dijela, svaka utakmica je super važna, dok će doigravanje ‘gorit’, od prve do zadnje utakmice.

Utakmica u Makarskoj Novo vrijeme - Square je u izravnom prijenosu na televiziji u petak, 17. ožujka od 20 sati (MAX Sport 1). I utakmica Square – Olmissum, koja je iduće kolo, izabrana je za utakmicu koju će izravno prenositi televizija. Kamere u Gospino polje stižu u petak, 24. ožujka. U zadnjem kolu ligaškog dijela ‘crveno plavi’ su gosti Torcide, koju po svemu sudeći čekaju kvalifikacije za ostanak u najvećem rangu. Bilo bi čudo kad bi uspjela skočiti s devetog mjesta, i uskočiti u doigravanje.

Marinović je otpao ne zbog ozljede, već upale grla, i to se dogodilo na okupljanju reprezentacije, nakon što je bio strijelac oba pogotka u 2:0 pobjedi Squarea na splitskim Gripama. Zbog toga je propustio ogled u Debrecenu protiv Mađarske, a nakon toga, četiri dana poslije, i ogled s Pulom u Gospinom polju, koji je odgledao u trenerici. U Makarskoj Antun Bačić ne može računati zbog kartona na Mateja Perovića.

image

Matej Perović protiv Pule

Tonči Vlašić/

‘PALI‘ TV!

Poredak: 1. Square 28 bodova (42:28), 2. Novo Vrijeme 28 bodova (50:40), 3. Olmissum 25 bodova (49:36), 4. Futsal Dinamo 23 boda (52:29), 5. Vrgorac 23 boda (44:41), 6. Crnica 23 boda (41:41), 7. Osijek 20 bodova (53:56), 8. Stanoinvest Pula 18 bodova (40:44), 9. Torcida 12 bodova (33:53), 10. AFC Universitas 6 bodova (24:53).

Raspored 16. kola, petak, 17. ožujka, Makarska: Novo Vrijeme – Square (20 sati/MAX Sport), Osijek: Osijek – Futsal Dinamo, Split: Torcida – Crnica, Omiš: Olmissum – Vrgorac, Pula: Stanoinvest Pula – AFC Universitas.

U prvom dijelu Novo vrijeme je slavilo u Gospinom polju u utakmice u kojoj je Square pobjedom mogao preuzeti prvo mjesto od makarskog sastava. Hoće li sad Square slaviti u Makarskoj u utakmici u kojoj Novo vrijeme pobjedom može preuzeti prvo mjesto od njega?

Square ne zna za poraz u 2023. godini, točnije od kraja prošle godine kad je u zadnjem kolu prvog dijela dobio Torcidu u Gospinom polju. Računajući i tu utakmice, dobio je pet od posljednjih sedam utakmica.  

25. travanj 2024 00:07