StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

HALO ŠPANJOLSKA! Dario Marinović nakon pogotka za 2:2, koji je donio bod Cartageni kod Barcelone, prvaka Europe: ‘Nije mi prvi put‘

Piše Tonči Vlašić
14. listopada 2020. - 11:07
Dubrovčanin Dario Marinović, 30-godišnji hrvatski reprezentativac i igrač španjolskog prvoligaša Jimbee Cartagena
Imamo odličnu ekipu. Ide se toliko daleko da nas neki ljudi, koji baš prate mali nogomet, stavljaju Jimbee Cartagenu uz bok Barceloni, europskom prvaku. Stoji, promijenilo se dosta toga kod mnogih ekipa, neke su od njih slabije, s druge strane mi smo jači, te smo tako izbili u prvi plan, ali ti natpisi su mi možda malo ipak pretjerani, pogotovo ti kako smo uz bok jednoj takvoj ekipi kakva je Barcelona. Ali, da imamo kvalitetu za vrh, to imamo. Kad kažem vrh, mislim na prva tri, četiri mjesta. Pred nama je trideset i nešto kola ligaškog dijela prvenstva, zatim, vjerujem, i doigravanje. Vidjet ćemo na kraju koliko smo dobri – javio se u gluho doba noći Dario Marinović. 'Uhvatili' smo ga u autobusu na povratku iz Barcelone u Cartagenu. Njegova Jimbee Cartagena je uzela u 3. kolu španjolskog prvenstva bod u domu Barcelone, koja je 48 sati prije osvojila naslov prvaka Europe. Dobila je u finalu UEFA Futsal Lige prvaka ElPozo Murciju s 2:1. Imala je Barcelona i sad 2:1, sve do 40-ak sekundi prije kraja, a tad je konačnih 2:2 potpisao pogotkom upravo 30-godišnji Dubrovčanin.

- Uoči utakmice u Barceloni znali smo kako idemo momčadi, koja će biti energetski prazna nakon osvajanja naslova prvaka Europe. Na kraju je bila i oslabljena. Nisu joj igrala dva važna igrača. Ali, Barcelona u svom kadru ima 15, 16 kvalitetnih igrača. To može jer ima proračun od 6 milijuna eura, te svatko tko je igrao protiv nas, želio se dokazati, pokazati kako je baš njemu mjesto među udarnim igračima, te kako, pogotovo oni koji do jučer nisu puno igrali, trebaju igrati više. Uglavnom, imali smo nekoliko pluseva uoči utakmice u Barceloni, taj njihov umor, plus izostanak njihova dva jaka igrača, i to smo iskoristili. Išli smo po sva tri boda, a uzeli smo bod. Zadovoljni smo. Kad gubiš u zadnjoj minuti, te uzmeš bod, to je dobro protiv bilo koga, a ne samo kad to uspiješ protiv prvaka Europe na njegovom terenu. Po meni smo bili bolji tijekom cijele utakmice. Naravno, ne treba nakon ovih 2:2 živjeti u nekim oblacima. Kažem, puno je, baš puno posla ispred nas.

Jimbee Cartagena je, čitamo, složila baš lijepu momčad.

- S Bebeom sam igrao jednu sezonu u ElPozu nakon čega je on išao u Movistar Inter. S Andresitom sam igrao dvije sezone u ElPozu. Sad je i on došao u Cartagenu. Franklin, ljevak, bio je dosta godina u ElPozu. Solano je bivši igrač Movistar Intera. Dvojica, trojica standardnih već nekoliko sezona u Cartageni. Lucao, koji je došao iz Novo vrijeme Apfel, među najboljim, ako ne i najbolji igrač Hrvatske lige. Odlično se uklopio. Imamo 14 igrača u kadru, te trojicu vratara. Svaku utakmicu, ako nema ozlijeđenih i(li) kažnjenih, trojica su izvan zapisnika, na tribinama. Cartagena želi biti top klub španjolske lige. Proračun je oko milijun i pol eura. S obzirom da je Moviostar Inter pao po proračunu, te još neki, mi smo među tri, četiri najjača. Cartagena je, slažem se, odlično odradila prijelazni rok. Napravila je iskorak. Ima gotovo dvostruko veći proračun u odnosu na prethodnu sezonu. Ponavljam, mislim da imamo vrlo dobru momčad. Barcelona ima četiri puta veći proračun od nas, ElPozu je proračun oko dva i pol milijuna, toliko je imao kad sam ja bio tamo. Movistar Inter je pao te je sad njegov proračun oko dva milijuna eura, ali, i dalje je on u vrhu. I dalje je to više od Cartagene.  

image
Grb Malonogometnog kluba Jimbee Cartagena


Porazom je Marinović otvorio sezonu. Prvu pobjedu i bodove osvojio je već u idućem kolu, prvoj utakmici kod kuće. Sad je uzeo bod kod Barcelone. Oba uspjeha, zanimljivo, Jimbee Cartagena je ostvarila pred praznim tribinama.

- Neki klubovi, tj. sredine, dopuštaju gledatelje na utakmici. Tako je bilo u Bureli gdje smo igrali 1. kolo. Tako je u Cordobi, koliko znam i u Malagi... Naravno, ograničen je broj gledatelja. Dozvoljeno je oko 20 do 30 posto kapaciteta dvorane. Kod nas, pa i u Barceloni, još uvijek ništa. Igra se bez gledatelja. Čudno je bilo igrat sad u Barceloni. Na tribinama 20-ak ljudi, koji su uključeni u organizaciju utakmice. Ali, naviknuli smo se, a kad počne utakmica, okrenut si kako je dobiti. Ne obraćaš pažnju na ambijent. Isto je i kad je dvorana puna, kad je na tribinama pet tisuća ljudi. U trenutku kad iziđeš na teren je ugođaj lijep, ali si poslije opet fokusiran na utakmicu. Sad je kad istrčiš u praznu dvoranu osjećaj loš, ali, kažem, opet si fokusiran na utakmicu, te ne razmišljaš o tome, već kako pobijediti.

Čitamo i prva izvješća s utakmice u Barceloni. Jimbee Cartagena je izjednačila oba puta nakon uigrane akcije.

- Da, u oba slučaja s vratarom / igračem. Za 1:1 je bio aut na njihovoj polovici terena. Tad smo uveli vratara / igrača. To je akcija koju baš radimo na treninzima. Što se tiče drugog pogotka, zadnje tri minute smo igrali non stop s vratarom / igračem. I ta igra je na kraju donijela i taj izjednačujući pogodak.

Nije Marinoviću prvi put kako je dom Barcelone napustio s osmijehom i kako je u njemu tresao mrežu. S ElPozom je slavio 3:2 22. listopada 2017. godine, zatim 28. listopada 2018. odigrao 3:3. Tad je bio strijelac, i to u 36. minuti za vodstvo 3:2. Barcelona bi, šalimo se, trebala zaključat vrata kad u listopadu Marinović dolazi igrat protiv nje u Blaugranu.

- Hahaha, nisam znao kad sam točno igrao protiv Barcelone, ali, da, znao sam kako nije prvi put da sam izborio povoljan rezultat protiv Barcelone u Barceloni.

I za kraj razgovora, koji je počeo oko 23.40 u utorak, a završio u prvim minutama srijede, o reprezentaciji. 

- Vjerojatno će se odgoditi utakmice kvalifikacija. Češka je tražila budući je kod nje loša epidemiološka situacija. Još nije potvrđeno, ali koliko čujem teško će se igrati 7. i 10. studenog. Ali, kad god se bude igralo, stoji kako imamo vrhunsku priliku izboriti Svjetsko prvenstvo. Bila bi to kruna ove generacije. Sam plasman na SP bi bio za nas vrhunski uspjeh. Kvalitetniji smo od Čeha – naglasio je Marinović, najbolji strijelac u povijesti hrvatske malonogometne reprezentacije, od ove sezone član Jimbee Cartagene, ambicioznog španjolskog prvoligaša.

25. travanj 2024 10:09