StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

GOTOVO JE, GOTOVO, DOBILI PRVAKA USRED VARAŽDINA Na staroj Minčeti bandjera viori i ona govori ‘Pituri"su najbolji!‘

Piše Tonči Vlašić
24. travnja 2021. - 20:10
Tako je bilo 17. svibnja 2017. - Miho Simović slavi pobjedu protiv Ronalda Ređepa, Libertas Marinkolor pobjedu u majstorici finala protiv StaRR-a, Libertas Marinkolor je po prvi put prvak Hrvatske! Gospino polje se treslo od sreće!Tonči Vlašić

Bilo je to 17. svibnja 2017. godine. Igrala se treća utakmica finala doigravanja za prvaka, majstorica. Bilo je to treće finale doigravanja u nizu Libertas Marinkolora. Prethodna dva je izgubio. Nadao se dubrovački klub kako će treća biti sreća, i bila je. Ujedno to je bio njegov prvi trofej u povijesti koja se piše od 1978. godine.

Prva utakmica finala doigravanja 2017. u Varaždinu završila je 4:3 za StaRR. Zatim u drugoj utakmici finala 4:3 za Libertas Marinkolor, te se u Gospinom polju igrala i treća, i opet 4:3, i opet za domaćina. O prvaku su na kraju majstorice odlučili Miho Simović i Ronald Ređep, dva igrača koja su ponikli u klubovima sudionicima velikog finala. Mlađi Simović je bio bolji od Ređepa, te se Gospino polje 'treslo' od sreće.

Libertas Marinkolor je zatim uzeo i Kup Hrvatske, taj trofej je osvajao i 2018., te 2020. godine, ali ne i novu 'kantu' prvaka. Međutim, tom čekanju je došao kraj. Libertas Marinkolor je 24. travnja 2021. dobio StaRR usred Varaždina s 3:1. Pet kola prije kraja ima stopostotni učinak, a branitelj naslova, varaždinski sastav, četiri boda manje i slabiji međusobni rezultat. Prevedeno, StaRR bi trebao dobiti sve do kraja, a Libertas Marinkolor izgubiti sve do kraja da ne dođe do smjene na tronu nakon tri uzastopna slavlja varaždinskog kluba. 

Libertas Marinkolor iduću utakmicu igra već sutra kod Dugog Sela. Pobjedom i matematički osigurava naslov prvaka!

Filip Ćipin je donio prednost Libertas Marinkoloru u derbiju 17. kola u Varaždinu, Leon Šantek je poravnao dobivši Simovića s 3:2 nakon čega je Tomislav Japec doveo 'Piture' na korak do velike pobjede, a taj zadnji korak napravio je opet Simović, i opet, kao onog 17. svibnja 2017. godine, bio je s 3:0 bolji od Ređepa.

Šampanjac se već odavno hladi u Gospinom polju. Nakon pobjede u Varaždinu nema sumnje kako će se otvoriti 2021. godine, i to se može dogoditi već sutra, 25. travnja!

image
STK LIbertas Marinkolor - predsjednik Marinko Matulović, igrači Tomislav Japec, Miho Simović i Filip Čipin, te trener Joško Martinović
Tonči Vlašić
24. travanj 2024 12:49