StoryEditorOCM
OstaloPRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA

FUTSAL DINAMO UZVRATIO ZA PORAZ U ZAGREBU Square nije uspio nakon 1384 dana pobijediti kod kuće zagrebačke 'Plave'...

18. siječnja 2020. - 11:23
Rastužio je Futsal Dinamo Gospino polje. Nakon što je Uspinjača Gimka prije sedam dana na startu drugog dijela otkinula Squareu dva boda (3:3), sad su 'plavi' uzeli sva tri (3:1). Square je doživio prvi domaći poraz, i to protiv suparnika kojeg je zadnji put kod kuće dobio 3. travnja 2016. godine u 18. kolu sezone 2015./16. s 8:4. Bilo je to prije točno 1384 dana!

Futsal Dinamo je uzvratio Squareu za poraz u prvom dijelu sezone usred Zagreba. Tada je Square slavio sa 4:3. Tko prati bolje zbivanja u redovima Squarea zna kako je dubrovačka momčad do grla u problemima dočekala nastavak sezone. Protiv Uspinjače Gimke nije mogla računati na četvoricu igrača (Pele, Ante Daničić, Maro Đuraš i Adrijan Micevski), a sad je Futsal Dinamo dočekala bez Keka (kartoni), Daničića i Đuraša, koji su i dalje na listi ozljeđenih, a viroza je 'pokosila' kapetana Hrvoja Cvjetkovića te vratara Alena Turuka. Istina, i gosti su imali problema (Davor Kanjuh, Kristian Čekol je bio u zapisniku, ali nije igrao, a nedostajao je i Grbić). 

Na prvi pogodak smo čekali 16 minuta i 4 sekunde, a dočekali ga u mreži Squarea. Ivan Šulentić se sjurio uz aut liniju te prebacio Zorana Primića kad mu je krenuo u susret. Square je napravio peti akumulirani prekršaj dvije minute i 34 sekunde prije odlaska na odmor, a Futsal Dinamo je u idućih 30-ak sekundi imao dvije velike prilike (Hrvoje Penava je prebacio Primića, ali i gol, dok je udarac Jakova Mudronje zaustavio vratar Squarea).

Square u prvom poluvremenu? U napadu će se najviše pamtiti dvije prilike Blaga Gašpara. Prvo je sve odlično napravio u 4. minuti osim završnog udarca, a nije pogodio ni u 16. minuti. U obrani je Square sam sebi u nekoliko navrata zakomplicirao život, pogotovo u prvim minutama. Futsal Dinamo nije znao kazniti te greške. U dvije situacije 'kriv' je Primić što gosti već tad nisu stigli do vodstva.

Nastavak? Indirekt za goste u 22. minuti, ali su loše odigrali. U 23. minuti Mirko Hrkač je izborio poziciju za udarac, koji zaustavlja Mario Herceg, vratar gostiju. U 26. minuti Penava bježi, sam je krenuo prema Primiću. S leđa ga prekršajem zaustavlja Matej Perović te Square ima igrača manje. Nakon minute i 27 sekundi igre s igračem više Futsal Dinamo je poduplao prednost (Penava). 

U 28. minuti izigrana je obrana Squarea, ali dodavanje Mužara nije uspio Šulentić pospremiti u mrežu. U 33. minuti Penava opet bježi, ali je Primić zaslužio pljesak. Penava u želji da opet dođe do lopte napravio je prekršaj na vrataru Squarea - peti akumulirani prekršaj Futsal Dinama u nastavku. U 36. minuti Pele je, što se ono reče, mogao doslovno pitati Hercega u koji kut želi da mu puca. Promašio je okvir gola. U 37. minuti, kad je Square zaigrao na sve ili ništa - kazna, i to je sa svog radnog mjesta mrežu Squarea zatresao vratar gostiju Herceg, koji je potom još dva puta pokušao, ali se nije uspio po drugi put upisati u strijelce. Herceg je u završnici nanizao nekoliko velikih obrana, 'izludio' je Pelea. Domaćin je uspio postići počasni pogodak u posljednjoj minuti. Hrkač je odbijanac pospremio u mrežu.

Futsal Dinamo je u četrnaestom međusobnom ogledu protiv Squarea upisao desetu pobjedu!

11. KOLO Square – Futsal Dinamo 1:3
DUBROVNIK
Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 800. Suci: Mario Lulić i Marijan Šimetović (obojica Gospić), treći sudac: Zdravko Kuran (Metković). Delegat: Tihomir Grabovac (Proložac Donji).
Strijelci: 0:1 Šulentić (17), 0:2 Penava (27), 0:3 Herceg (38), 1:3 Hrkač (40)
Crveni karton: Perović (26)
SQUARE: Primić, Kuraja, Gašpar, Perović, Hrkač – Zrilić, Džanković, Rezo, Micevski, Konsuo, Pele. Trener: Antun Bačić.
FUTSAL DINAMO: Herceg, Šulentić, Mužar, Gagulić, Prgomet – Maloševac, Đulvat, Čekol, Dekanić, Penava, Mudronja. Trener: Alen Jukić. 
SEMAFOR 11. KOLA
Petak, 17. siječnja, Dubrovnik: Square – Futsal Dinamo 1:3, Zagreb: Uspinjača Gimka – Crnica 4:6, Vrgorac: Vrgorac – Split 7:3, Split: AFC Universitas – Olmissum 0:3, subota, 18. siječnja, Zagreb: Alumnus Sesvete – Novo vrijeme Apfel. 
POGLEDAJTE TABLICU
Prva hrvatska liga: 1. Olmissum 24 boda (+16), 2. Novo vrijeme Apfel (utakmica manje) 22 boda (+16), 3. Crnica 22 boda (+3), 4. Square 21 bod (+7), 5. Futsal Dinamo 15 bodova (+4), 6. Vrgorac 14 bodova (+3), 7. Alumnus (utakmica manje) 11 bodova (-7), 8. AFC Universitas 10 bodova (-22), 9. Uspinjača Gimka 10 bodova (-14), 10. Split 3 boda (-15).

Osam najboljih igra u doigravanju za prvaka. Četvrtfinale: 1. - 8., 2. - 7., 3. - 6., te 4. - 5. (igra se na dvije pobjede). Polufinale: pobjednik 1./8. - pobjednik 4./5., te pobjednik 2./7. - pobjednik 3./6.
12. KOLO
Split: Split – AFC Universitas, Šibenik: Crnica – Square, Zagreb: Futsal Dinamo – Alumnus, Omiš: Olmissum – Uspinjača Gimka, Makarska: Novo vrijeme Apfel – Vrgorac.
 

18. travanj 2024 13:47